KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Konuk Devlet Başkanlarının Eşleriyle Zihinsel Engelliler İş Okulu'nu Ziyaret Etti

28.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Konuk Devlet Başkanlarının Eşleriyle Zihinsel Engelliler İş Okulu'nu Ziyaret Etti


Bayan Hayrünnisa Gül, “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının ikinci yılı etkinlikleri kapsamında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantının ardından, Arnavutluk Cumhurbaşkanı'nın eşi Teuta Topi, Gürcistan Cumhurbaşkanı'nın eşi Elizabeth Saakaşvili, Karadağ Cumhurbaşkanı'nın eşi Svetlana Vujanoviç, KKTC Cumhurbaşkanı'nın eşi Meral Eroğlu ve KKTC Başbakanı'nın eşi Gülin Küçük ile birlikte Millî Piyango Başkent Zihinsel Engelliler İş Okulu'nu ziyaret etti.

Bayan Gül ve beraberindeki konuk devlet başkanları eşlerini okula gelişlerinde okul yöneticileri ve ellerinde konukların ülkelerinin bayraklarını taşıyan engelli öğrenciler karşıladı. Engelli çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bayan Gül ve konukları, çocuklarla okul girişinde anı fotoğrafı çektirdiler.

Daha sonra okulda, çocukların el işi ürünlerinden oluşan sergiyi gezen Bayan Gül ve konukları, müzik ve ışık terapisi yapılan sınıf ile mozaik, dokuma, el işi, triko, baskı, lüle taşı ve ahşap atölyelerini gezdiler. Bayan Gül ve konukları, mozaik atölyesinde çocukların yaptığı çalışmalarla yakından ilgilenerek, atölyedeki faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

Burada çocukların yaptığı çalışmaya birer taş ekleyen Bayan Gül ve konukları, ardından baskı atölyesine geçerek, okul girişinde çekilen bir fotoğrafın tişörte basılışını izlediler. Bayan Gül ve konukları, gıda sınıfında engelli çocukların yaptığı yöresel yemeklerden de tattılar.

Ziyaret sırasında çocuklar, Bayan Gül’e ve konuk devlet başkanlarının eşlerine ülkelerinin bayrakları ve Türk bayrakları bulunan kupalar ile lüle taşından isimlerinin baş harflerini taşıyan anahtarlıklar hediye ettiler.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı