Öğrenci Konseyi Başkanları Çankaya Sofrası’nda

06.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Öğrenci Konseyi Başkanları Çankaya Sofrası’nda


Devlet ve vakıf üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanlarıyla Çankaya Sofrası’nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, misafirlerinden, Ankara’daki bütün öğrencilerin temsilcileri olarak problemlerini, şikâyetlerini ve beklentilerini serbestçe anlatmalarını isteyerek, sorunlarla tek tek ilgileneceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'daki üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarını Çankaya Sofrası’nda ağırladı.

Ankara'daki 11 devlet ve vakıf üniversitesinin öğrenci konseyi temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde misafir eden Cumhurbaşkanı Gül, yemekte öğrencilere, düşüncelerini, sorunlarını ve taleplerini serbest biçimde, kısıtlama olmadan ifade etmelerinden memnuniyet duyacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, vaktiyle kendisinin de üniversite öğrenciliği yaptığını, temsilci ve dernek başkanlığında bulunduğunu belirterek, “Dolayısıyla o dönemleri bilirim. Bunun için arkadaşlarınız ne konuşuyorsa, problemler, şikâyetler, beklentiler, bunları siz anlatacaksınız, arkadaşlar da not alacaklar, ellerinden geleni yapacaklar” dedi.

Çankaya Sofrası’na Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Hacettepe, ODTÜ, TOBB-ETÜ, Turgut Özal ve Ufuk üniversitelerinin öğrenci konseyi temsilcileri katıldı.

 

 

3 YILDIR SÜREN GELENEK

Atatürk'ün başlattığı ve çeşitli kesimlerden pek çok ismin davet edildiği Çankaya Sofrası geleneğinin ilki, 28 Kasım 2007'de akademi çevresinden dünyaca ünlü iki Türk aydını Prof. Dr. Talat Halman ve Prof. Dr. Halil İnalcık ile gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Gül, en son Prof. Ergun Özbudun, Prof. Hikmet Sami Türk, Mustafa Bumin, Tarhan Erdem, Prof. Ersin Kalaycıoğlu, Taha Akyol ve Osman Arslan ile “Çankaya Sofrası”nda öğle yemeğinde bir araya gelmişti.

Öğrenci Konseyi Başkanlarının Görüşleri
NTVCNN Türk
Samanyolu HaberTrt Haber

 

ÇANKAYA SOFRASI’NA KATILAN ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ

Melek Karacaoğlu (Ankara Üniversitesi), Mehmet Çürüksu, Zeynep Özdemir (Atılım Üniversitesi), Teoman Başal (Başkent Üniversitesi), Alper Yasin Altıner (Bilkent Üniversitesi), Ersin Başyıldız (Çankaya Üniversitesi), İsmet Anlı (Gazi Üniversitesi), Elif Arslanoğlu (Hacettepe Üniversitesi), Ahmet Güler (ODTÜ), Ramazan Çınar (TOBB ETÜ), Taha Emre Saka (Turgut Özal Üniversitesi) ve Tugay Yolaçan (Ufuk Üniversitesi).

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı