KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, "Contemporary İstanbul" Fuarı'nı Gezdi

28.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, "Contemporary İstanbul" Fuarı'nı Gezdi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bulunan, “Contemporary İstanbul” isimli Çağdaş Sanat Fuarı'nı gezdi.
 

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen, yurt dışından 37, yurt içinden de 43 galerinin bir araya geldiği sergiyi gezen Cumhurbaşkanı Gül, sanatçı ve yetkililerden sergilenen eserlerle ilgili bilgi aldı.  

   
“BİRÇOK TÜRK RESSAMI YAKIN BİR ZAMANDA ARANIR SANATÇILAR HALE GELECEK”  

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı açıklamada, “Türk resmi zaten son yıllarda çok büyük bir ilgi görmeye başladı. Sadece Türkiye'de değil, New York'ta, Paris'te ve başka yerlerde, Orta Doğu'daki merkezlerde de çok büyük ilgi görüyor. Doğrusu Türk ressamlarının eserleri çok takip ediliyor” dedi. Birçok Türk ressamın, yakın bir zamanda çok aranır sanatçılar hale geleceğini herkesin bildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun farkında olduğum için bu sene Cumhurbaşkanlığı Kültür Ödüllerinden birini resme ayırdık. Onunla ilgili seremonileri de yakında yapacağız. Burada, bu kalabalığı görmek gerçekten beni çok etkiledi. Açıkçası hiç beklemiyordum. Bu kadar büyük ilginin olacağını tahmin etmiyordum. Salona girerken bunu görünce çok sevindim. Gezerken yine çok sevindim, çok memnun oldum.”

 

“BURADA SANAT YANI ÖNEMLİ”  

Bir basın mensubunun, “Beğendiğiniz ya da satın almak istediğiniz eserler var mı?” sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, beğendiği birçok tablonun olduğunu belirterek, “Hayrünnisa Hanım bu konularla daha çok ilgileniyor. Ressamları da tanıyor. İşin ticari yanı bir yana burada sanat yanı önemli” dedi.  

Bayan Hayrünnisa Gül de bir soru üzerine, tüm eserleri çok beğendiğini ifade ederek, “Serginin bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar ilgi görmesi gerçekten insanı mutlu ediyor. 'Dünyadaki sergilere, 5 yıl gibi kısa bir sürede yaklaştık' diyorlar. Daha iyi olsun inşallah” dedi.  

CONTEMPORARY İSTANBUL  

Bu yıl beşincisi gerçekleşen Contemporary Istanbul, 25–28 Kasım tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’de çağdaş sanatı geniş kitlelere yaymak ve İstanbul’u 'Çağdaş Sanat Merkezi' haline getirmek hedefiyle 5 yıl önce yola çıkan Contemporary Istanbul, yurt dışından ve yurt içinden pek çok galeriyi ve sanatçıyı bir araya getirerek İstanbul’un, dünyanın önemli sanat merkezleri arasında olması için önemli adımlar attı. Etkinlikte bu sene 14 ülkeden 80 galeri, 420 sanatçı ve 2 bine yakın eser yer aldı. Hem ulusal hem de uluslararası basının yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik, çeşitli yayın mecraları ile tüm dünyadan 12 milyon sanatsevere ulaşma fırsatı bulacak.  

Contemporary Istanbul, etkinlik süresince ve sonrasında tüm yıla yayılan konferanslar, sergilerle yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini sanatseverlerle tüm yıl boyunca buluşturan bir etkinlik olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Akademie der Kunste iş birliği ile “Dialogues” adı altında Ekim ayında Berlin’de, Aralık’ta İstanbul’da gerçekleşen konferanslara ek olarak, Contemporary Istanbul bu yıl “Çağdaş Sanat Buluşmaları” adı altında yeni konferans dizisiyle Türkiye’nin diğer kentlerine açıldı. İzmir, Adana, Bursa ve son olarak da Ankara’da Çağdaş Sanat Buluşmaları/Estetik–Değer-Tutku başlığı altında konferanslar düzenledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı