KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül'ün Bern Programı

25.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte İsviçre’de bulunan Bayan Gül, Parlamento Binasında düzenlenen törenin ardından İsviçre Konfederasyonu Başkanı Doris Lothard’ın eşi Roland Hausin ile birlikte yürüyerek Eski Bern Şehri’ni gezdi.

Tarihî mekânların yanı sıra Bern Saat Kulesi’nde incelemelerde bulunan Bayan Gül, ünlü fizikçi Albert Einstein’ın yaşadığı evi de ziyaret etti

Daha sonra Bay Hausin ile birlikte Bern Müzesi’ne giden Bayan Gül’ü, müze müdürü ve yetkililer karşıladı. Müze hakkında bilgi aldıktan sonra Einstein’ın çalışmalarının sergilendiği bölümleri de gezen Bayan Gül’e, Einstein’ın kullandığı pasaportun bir örneği hediye edildi.

Bayan Gül ve Bay Hausin, müzede ayrıca Osmanlı, Türk, İran ve Suriye’den eserlerin sergilendiği bölümde yer alan işlemeli kılıçları da inceledi.

BEYER SAAT MÜZESİ’NDE İNCELEME

İsviçre ziyaretinin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Bern’deki temaslarını tamamlayarak, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Lothard ve eşi Bay Hausin ile birlikte Zürih’e geçti.

Bayan Gül ve Bay Hausin, Zürih’te bulunan, 1760 lardan bu yana üretilen çeşitli saatlerin sergilendiği Beyer Saat Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı