KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül'den Kız Yurdunda Kalan Çocuklara Anne Şefkati

03.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül'den Kız Yurdunda Kalan Çocuklara Anne Şefkati


Hatay’da Şehit Uzman Çavuş Osman Nuri Taşkıran’ın ailesi ile Hatay Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret eden Hayrünnisa Gül, yurtta kalan öğrencilerle yakından ilgilenerek hepsiyle tek tek sohbet etti.

Yurtta kalan gençler tarafından “Hayrünnisa Gül Annemiz, evimize hoş geldiniz” sözleriyle karşılanan Bayan Gül, çocuklardan derslerine çok çalışmalarını ve hedeflerini yüksek tutmalarını istedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hatay ziyaretine eşlik eden Bayan Gül, ilk olarak 10 Kasım 2002'de Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Osman Nuri Taşkıran'ın ailesini ziyaret etti. Şehidin annesi ve diğer aile fertleri ile bir süre sohbet eden Bayan Gül, daha sonra Hatay Kız Yetiştirme Yurdu’na gitti.

“SİZLER TÜRKİYE’NİN UMUDUSUNUZ”

Çocukların “Hayrünnisa Gül Annemiz, evimize hoş geldiniz” diyerek çiçeklerle karşıladığı Bayan Gül, engelli bakım merkezlerinden gelen gençlerin halk oyunları gösterisini izledi. Yurtta kalan öğrencilerle yakından ilgilenen Bayan Gül, hepsiyle tek tek sohbet ederek, derslerinin durumu hakkında bilgi aldı. Gençlere “Sizler Türkiye'nin umudusunuz” diye seslenen Bayan Gül, onlardan hedeflerini yüksek tutmalarını ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmalarını, asla vazgeçmemelerini istedi.

Ziyaret sırasında SHÇEK Yetiştirme Yurtları arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan 17 yaşındaki Müzeyyen Aşık, Bayan Gül’e “Hayallerimi arıyorum” adlı şiirini okurken, yurtta kalan diğer çocuklar ise “Yurt Şiirleri” adlı bir şiir kitabını armağan etti. Gençlerle ebru çalışması da yapan Bayan Gül'e bir ebru çalışması armağan edildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı