KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Youtube Yasağı: "Türkiye Özgüveniyle Bunların Üstesinden Gelecektir"

03.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Youtube Yasağı: "Türkiye Özgüveniyle Bunların Üstesinden Gelecektir"


Hatay ziyaretinde Taksim’deki patlama ve Youtube’un yasaklanmasıyla ilgili soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin bütün imkânlarını seferber ederek terörü gündemden kaldıracağını belirtti.

“TÜRKİYE BÜTÜN İMKÂNLARINI SEFERBER EDEREK TERÖRÜ GÜNDEMDEN KALDIRACAK”

Hatay Valiliği’ni ziyareti sırasında bir basın mensubunun Taksim'de meydana gelen patlamadaki teröristin PKK'lı olduğunun belirlendiğini hatırlatarak, “Bir tarafta eylemsizlik kararı, bir tarafta canlı bomba eylemi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, güvenlik kuruluşlarının bunların analizlerini detaylı olarak yaptıklarını belirterek, “Şu bir gerçek ki nereden gelirse gelsin, hangi kaynaklı olursa olsun Türkiye, terörle kararlı bir şekilde mücadelesine devam edecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelenin birçok yönünün bulunduğunu, sadece silahlı yönü değil, başka yönlerinin de bulunduğunu kaydederek, Türkiye’nin, bütün imkânlarını seferber ederek terörü gündemden kaldıracağını vurguladı.

“BİZİM KENDİMİZE OLAN ÖZGÜVENİMİZ BÜYÜKTÜR”

İnternet paylaşım sitesi Youtube’un tekrar yasaklanmasıyla ilgili soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin geldiği seviyede bu tip şeyleri yasaklayan bir ülke sınıfına girmemesi gerektiğini ifade ederek, “Şüphesiz ki çeşitli konulardan kaynaklanan bazı problemler vardır ama bu problemlerin bir şekilde muhakkak halledilmesi gerekir. Dünya zaten çok şeffaf hale gelmiştir. Hiç kimse ne gümrük duvarlarıyla ne başka imkânlarla sınırlarını, ülkesini dünyadan tecrit edemez. Bizim kendimize olan özgüvenimiz büyüktür. Zaman zaman bu şeffaflığın yarattığı olumsuzluklar ortaya çıksa da Türkiye özgüveniyle, sağlam duruşuyla bütün bunların üstesinden gelecektir. Hiç korkuya gerek yoktur açıkçası. O açıdan engellemeler zaten netice de vermemektedir. Bu konuda benim kanaatimi biliyorsunuz. Son gelişmeler nedir, onlara bakacağız” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı