KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Çocuklarımıza Daha İyi Bir Türkiye Bırakmak İçin Yarışalım"

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Hatay'da hayırsever iş adamlarına plaket verme törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, kıymeti bilinmesi gereken çok önemli zenginliklere sahip olduğunu vurgulayarak, "Kanunlar önünde hepimizin hakkı, hukuku eşittir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay’da hayırsever iş adamlarına plaket verilmesi törenine katıldı.

 

 

HATAY: “TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İLLERİNDEN BİRİ”

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, Hatay'ın birçok bakımdan Türkiye'nin en zengin illerinden biri olduğunu belirterek, farklı din ve bu dinlerin değişik mezheplerinden temsilcilerle aynı masayı paylaştıklarını, bunun kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini ve böylece unutulmaz bir akşam yaşadıklarını ifade etti. Hatay'ın binlerce yıl eskiye giden bir tarihi olduğunu ve her uygarlığın kentte iz bıraktığını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Hatay'ı ilk kez ziyaret ettiğini ve ilin ne kadar büyük bir gelişim gösterdiğini gözlemlediğini sözlerine ekledi.

Hatay'ın Türkiye'nin en mümbit toprakları üzerinde kurulduğunu, tarımın yanı sıra sanayide de geliştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin gösterdiği büyük gelişmeden Hatay'ın da büyük pay aldığını, zenginliğin refahı artırdığını, refah artışıyla da mutluluğun arttığını söyledi.

HATAY’IN “MEDENİYETLER KOROSU”

Konuşmasında,”Hatay'da bütün dinlerin, farklı farklı mezheplerin, farklı farklı etnik yapıdaki tüm vatandaşlarımın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak barış, huzur içerisinde birbirleriyle sevgi ve saygı içerisinde yaşıyor olmaları, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Hatay’ın ''Medeniyetler Korosu''ndan da övgüyle söz ederek, koronun bütün dinlerin ilahilerini güzel bir şekilde seslendirdiğini, Türkiye'nin toleransını, farklı inançlardaki insanların yüzyıllarca beraber, kardeşçe yaşadığını en iyi şekilde sembolize ettiğini belirtti.

HAYIRSEVER İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR

Hatay'ın güzelleşmesinde hayırseverlerin de büyük katkıları olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, hayırsever iş adamlarına teşekkür ederek, bu hizmetlerin takdir edilmesiyle yenilerinin yapılacağını, böylece her ilde hizmetlerin daha da artacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret ettiği illerde üniversitelerin çeşitli fakültelerini ilin bir müteşebbisinin yaptırdığını ve onun ismini taşıdığını gözlemlediğini ifade ederek, “Bundan daha güzel, örnek bir hareket olamaz. Bundan daha güzel teşvik edilecek bir şey olamaz. İşte bunu burada da görmekten büyük bir mutluluk duydum” dedi.

Türkiye'nin çok önemli zenginliklere sahip olduğunu ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Hepimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız. Hepimiz istediğimiz yere gider, istediğimiz yerde yerleşebiliriz. Kanunlar önünde hepimizin hakkı, hukuku eşittir” dedi.

“ÜLKEMİZE, VATANIMIZA, MİLLETİMİZE FAYDALI OLMAK İÇİN YARIŞALIM”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin çok önemli maddi ve manevi kaynaklara sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin en iyi şekilde harekete geçirilmesiyle ülkenin eksikliklerinin giderileceğini ve daha hızlı kalkınmasının sağlanacağını söyledi. Bu şekilde hem ekonomik, hem de demokratik açıdan kalkınmanın sağlanabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu yönde de son yıllarda çok hızlı adımların atıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için hepimizin çok çalışması gerekmektedir. Hepimizin enerjimizi boş şeylere değil, gerçekten elle tutulur, gözle görülür başarılara yöneltmemiz gerekmektedir. Farklı farklı düşünceler, farklı farklı siyasi akımlar, farklı farklı dünya görüşleri... Bütün bunlar olabilir. Ama bütün bunlar bu ülkeyi daha iyi yapmak için yarıştırılırsa bir anlamı vardır. Eğer bunlar kırıcı olmak için, ayrıştırma unsuru gibi olursa o zaman faydası değil, zararı söz konusu olur. Bir kez daha herkesin dikkatini çekmek istiyorum -ki şehrimiz bu söylediğim vasıflara çok uygun olan bir şehrimizdir- farklılıkları çok açık bir şekilde olmasına rağmen, caminin, kilisenin, sinagogun, havranın hepsinin farklılıkları çok açık olmasına rağmen, herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir şehir olduğu için bunları büyük bir özgüven içerisinde burada söylüyorum. Bir noksanlık göstermek şeklinde değil... Bu ülkeye hepimiz sahip çıkalım. Hepimiz ülkemize, vatanımıza, milletimize faydalı olmak için yarışalım. Hepimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için yarışalım. Hepimiz daha iyi bir Hatay bırakmak için yarışalım. Daha iyi bir Osmaniye, Adana, Ankara, İstanbul bırakmak için yarışalım ve enerjimizi bu yönde sarf edelim. Göreceksiniz ki çok kısa süre içerisinde çok büyük başarılar gerçekleşebilmektedir. Türkiye'yi 10 sene önceyle 20 sene önceyle 30 sene önceyle mukayese ettiğimizde bugün Türkiye'ye herkes büyük bir heyecanla bakmaktadır” dedi.

TÜRKİYE'NİN KOMŞULARIYLA OLAN İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin komşularıyla olan ilişkilerinin dostluk içinde kurulduğunu belirterek, “Dostluk üzerine kurulunca nasıl ülke içerisinde dayanışmadan sinerji doğuyorsa bölge içerisinde ülkelerin dayanışması ve iş birliğinden de yine bir sinerji doğmaktadır” dedi. Hatay'ın bunun en iyi örneklerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Suriye ile vizelerin kalkması, karşılıklı saygı ve güven içinde büyük bir iş birliği ve dayanışmanın ortaya konulmasının meyvelerini çok açık bir şekilde her iki ülkenin halkının görmeye başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, eskiden sınır illerinin çıkmaz sokak gibi olduğunu. ilişkiler iyi olmayınca, sınır ili olmanın avantaj değil dezavantaj olduğunu ifade ederek, “Bölgede komşularla iş birliği, dayanışma, yardımlaşma ve karşılıklı anlayışa dayalı bir politika söz konusu olunca bütün bu çıkmaz sokak durumunda olan sınır illerimiz tam tersine metropol haline dönüşmeye başladı. Herkesin buluştuğu, herkesin geldiği, farklı farklı ülkelere mensup insanları aynı çarşıda, aynı pazarda alışveriş yaptığı bir canlı ortama dönüşmeye başladı. Onun için bölgemizde güvene, istikrara ve ekonomik iş birliğine çok önem veriyoruz. İşte bu politikadan en çok faydalanan illerimizden birisi Hatay olacak ve şu anda olmuş vaziyette” dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı