KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"İş Dünyasının Daima Yanında Olmak Gerekir"

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"İş Dünyasının Daima Yanında Olmak Gerekir"


Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tosçelik ve Yolbulan Baştuğ Metalurji fabrikalarında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, iş dünyasının kıymetini bilmek ve önünü açmak gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tosçelik ve Yolbulan Baştuğ Metalurji fabrikalarında incelemelerde bulundu.



 

 

Tosçelik Fabrikası’nı ziyareti sırasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye'de sanayi alanında yapılan yatırımlardaki başarıları yerinde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Tosçelik'te elde edilen başarıyı, hem yatırım sahibi hem de işçilerin ortak başarısı olarak nitelendirdi ve bu yatırımdan dolayı Tosyalı ailesini tebrik etti.

“ÖZELLEŞTİRMENİN AMACI, FABRİKALARIN VERİMLİ, KÂRLI VE KALİTELİ DEVAM ETMESİNİ SAĞLAMAKTIR”

Kalkınma ve zenginleşmenin temelinde demir-çeliğin yattığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, inşa edilen binaların temellerinin atılmasının demir ve çelikle başladığını söyledi. Demir çelik fabrikalarının uzun süre devlet elinde çalışamadıklarını, dünyada rekabet ortamı içerisinde bunların artık devlet eliyle yürütülemeyeceğini ve sahiplerinin olması gerektiğinin anlaşıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Özelleştirmenin asıl amacı, onu satıp oradan para gelsin değil. Özelleştirmenin esas amacı, fabrikalar verimli, kârlı, kaliteli devam etsin işe. Siz kendiniz her şeyi organize ettiniz ve bunu ortaya çıkardınız. Türkiye ekonomisine tabii çok büyük katkısı oldu. Üretim, ihracat, ödediğiniz dolaylı, dolaysız vergiler, istihdam ettiğiniz çalışan insanların ödediği dolaysız vergiler... Bütün bunlar Türk ekonomisine aslında en büyük katkıdır” dedi.

“TÜRKİYE BİLİM ÜRETMEDEN GELECEĞİ YAKALAYAMAZ” 

Konuşmasında, “Türkiye, teknoloji transfer eden ülke olarak kalamaz. Daha da ileri gidip bilimi kendi üretmesi gerekir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerde yaptığı konuşmalarda da akademisyenlere, bilim adamlarına hep bunu söylediğini anlattı. Türkiye’nin bilim üretmeden geleceği yakalayamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Sadece teknoloji transfer edilerek ileri gidilemez. Teknoloji transfer edenler daima darboğazla, engelle karşılaşabilirler. Onların siyasi yaptırımları da bazen hiç görünmez şekilde karşımıza çıkar. Bunun en açık şekilleri ambargolardır, çeşitli şekillerle ortaya çıkar. Onun için Türkiye'nin teknolojiyi üretmesi ve bunun kendi eseri olması lazımdır. Sanayinin temeli olan demir ve çelikte böyle bir bağımlılıktan kurtulup bunu özel sektör olarak gerçekleştirmeniz her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

“TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK GÜCÜ MÜTEŞEBBİSLERİDİR”

Türkiye'nin en büyük gücünün müteşebbisleri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, istihdamı oluşturup, vergi ödeyip, ihracatı yapıp döviz gelirlerini temin edenlerin de müteşebbisler olduğunu kaydederek, “Müteşebbislerin, iş adamlarının, sanayicilerin, iş dünyasının kıymetini daima bilmek gerekir ve iş dünyasının daima yanında olmak gerekir. Önünü daima açmak gerekir” dedi.

Türkiye'de son dönemde böyle bir iklimin, böyle bir ortamın olduğunu övünerek, sadece Türkiye'de değil Türkiye dışında da söylediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın en güçlü adımlarla ilerleyen ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, bir zamanlar “Avrupa'nın hasta adamı” olarak nitelenen Türkiye'nin bugün “Avrupa'nın en sıhhatli adamlarından olduğu” yönündeki sözleri yabancı devlet adamlarından duyduğunu, Türkiye’nin bu noktalara gelmesinde Türk özel sektörünün çok büyük katkısı olduğunu vurguladı.

“İKLİMİ OLUŞTURMAK DEVLETE DÜŞMEKTEDİR”

Müteşebbislere, “Şüphesiz ki sizin çalışacağınız iklimi oluşturmak da devlete düşmektedir. Bu iklim içerisinde en iyi bitkileri, ağaçları, meyveleri yetiştirmek de iş adamlarına düşmektedir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bütün bu hedefleri de azimle çalışanların gerçekleştirebileceğini, bunun da bu fabrikada başarıldığını gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül fabrikadan ayrılırken, orada bulunan çocukları yanına çağırarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

“DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDEKİ BAŞARILAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Daha sonra, Yolbulan Baştuğ Metalurji Sanayi Fabrikasına geçen Cumhurbaşkanı Gül tesislerle ilgili brifing aldı ve tesise emeği geçenlere teşekkür etti.

Demir çelik sektöründeki başarıların büyük önem taşıdığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu alandaki özelleştirmelerin önemini vurgulayarak şöyle devam etti: “Devlet sektörünün kârlılığı tartışmalı bir konudur. Bir işin tek bir sahibi olmazsa o zaman çalışanlar da o işi kendilerine gece gündüz bir mesele olarak görmezler. Onun için zaten özelleştirmeler yapıldı, Türkiye'nin büyük tesisleri Karabük'ten tutun da Ereğli'ye kadar. Bunların özelleştirilmesi mecburdu. Çünkü dünyada rekabet etmek artık mümkün değildi. Şimdi onlar özel sektör elinde devam ederken sizler, demir çelik sanayinin çok kıymetli müteşebbisleri, yeni eserler ortaya koyuyorsunuz.”

Kemal Yolbulan'ın 2008 yılında yola çıktığını kendisine aktardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bugün bu başarılara imza attıklarını, bir zamanlar bir vilayet sarayı, bir devlet binası, bir kongre merkezi yapmanın 5-10 yıl sürdüğünü, bugün ise bin kişinin çalıştığı, üretimin yapıldığı, milyonlarca dolarlık ihracatın gerçekleştirildiği tesislerin 2 sene gibi kısa sürede tamamlanabildiğini aktardı.

Bunların özel sektörün gücünü ortaya koyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Aynı kapasitede biz devlet adına yapsaydık, yirmi senede yapardık, bilemedin on senede yapardık ama sizin olunca gecenizi gündüzünüze kattınız. Çalışanlarınız sizin bu azminizi görünce, aynı azimle bu eserleri kazandırdılar” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, müteşebbislerin faaliyetlerinin bir kısmının yurt dışında da olabileceğini, oradaki bütün çabalara da sonuna kadar destek vereceklerini kaydetti.

Osmaniye’deki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Hatay’a geçti.

TOSÇELİK

2009 yılında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermeye başlayan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi’nde, başta hassas ve sanayi boruları olmak üzere, hafif-orta seri dikişli çelik borularla kare, dikdörtgen çelik yapı profilleri ve galvanizli boru üretimleri yapılmaktadır.

Tosyalı Holding tarafından 1 milyar dolara yaptırılan ve Türkiye’de özel sektör tarafından yapılan ilk yassı çelik fabrikası olma özelliğini taşıyan Tosçelik, binden fazla kişiye istihdam sağlamaktadır.

 

YOLBULAN BAŞTUĞ METALURJİ SANAYİ

Yolbulan Metal Sanayi ile Baştuğ Çelik Sanayi ortaklığıyla kurulan Yolbulan Baştuğ Metalurji Sanayi, Türkiye’de demir çelik sektörüne 1.300.000 ton/yıl kapasitesiyle hizmet etmektedir.

Dünyanın ikinci büyük ark kazanına sahip firma, gelecekte profil ve inşaat demiri üretimi için haddehane projeleri gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı