KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Yeni Üniversitelerin Sorumluluğu Çok Büyük"

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Yeni Üniversitelerin Sorumluluğu Çok Büyük"


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Gül, yeni üniversitelerin hedeflerini çok iyi koyması, iyi bir akademik kadro oluşturması ve öğrencilerine güven aşılaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı.



 

 

OSMANİYE: CEBEL-İ BEREKET SANCAĞI

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada Osmaniye'nin 1996 yılında il olduğunu, geçmişte ise 1933 yılına kadar il olduğunu kaydederek, “Hatta Osmanlı İmparatorluğu zamanında buralar hep Cebel-i Bereket Sancağı olarak bilinirdi ve önemli bir merkezdi” dedi. Cebel-i Bereket isminin buraya çok yakıştığını, bölgenin çok bereketli dağların eteklerinde ve çevresinde kurulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Çukurova'nın Türkiye'yi besleyen bir ambar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye’yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada bulunduğum süre içerisinde dinlediklerim, gördüklerimden de ziyadesiyle mutlu olmaktayım. Üniversitenize gelince de gerçekten güzel bir kampus gördüm. Coğrafi olarak, tabiat güzelliği olarak çok güzel bir yer. Buranın kısa süre içinde çok daha güzelleşeceğine, cazip bir mekân olacağına inancım tamdır. Biraz önce Rektör Bey'i dikkatli bir şekilde dinledim. Hedefini, misyonunu gayet güzel bir şekilde koymuş. Bu üniversiteyi güzel bir üniversite yapmak, aranan üniversite yapmak için büyük bir kararlılıkla arkadaşlarıyla birlikte çalıştığını gördüm. Bunu da takip ediyordum zaten.”

HER İLDE ÜNİVERSİTE

Türkiye’nin her şehrinde üniversite bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül,“Her ilde üniversite olması şüphesiz ki avantaj ama bu üniversiteler eğer üniversiteye yakışır bir akademik çalışma içinde olmazlarsa, bir seviye tutturmazlarsa bilimsel çalışmalarını çok yoğun bir şekilde gerçekleştirmezlerse hepimizin özlediği, beklediği standartların üstüne yükselmezlerse, o zaman avantaj olarak gördüğümüz şey, dezavantaj olur memleket için. Türkiye için söylüyorum bunları, üniversiteniz için söylemiyorum. O zaman sadece bir üst lise seviyesinde olur üniversitelerimiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yeni üniversitelerin sorumluluğunun çok büyük olduğunu, bu üniversitelerin hedeflerini çok iyi koyması, iyi bir akademik kadro oluşturması, öğrencilerine güven aşılaması ve eğitimlerini iyi bir şekilde yapması gerektiğini vurguladı. Korkut Ata Üniversitesi'nin de bunu yapabilecek yetenek, kadro ve kabiliyetinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Rektörünüz tecrübesiyle bunu yapabilecek birisi. Dünyanın iyi üniversitelerini görmüş, oralarda okumuş, arkadaşları da aynı şekilde...” dedi.

“ÜNİVERSİTELERİN EN KRİTİK AŞAMASI KURULUŞ AŞAMASI”

Konuşmasında, “Şimdi siz, henüz kuruluş aşamasına devam ediyorsunuz. Ben dinlediklerimden, hedeflerinizden, anlattıklarınızdan çok memnun oldum. Bunları tespit ettikten ve kararlı olduktan sonra hepsinin gerçekleşeceğine inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bir üniversitenin kuruluş aşamasının en kritik aşama olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye'nin birçok avantajı içinde barındıran bir il olduğunu, buraya herkesin yerleşmek ve bu üniversitede öğretim üyesi olmak isteyeceğini, bunun da bir avantaj olduğunu söyledi. Osmaniye’nin çekici bir yer olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Kışa girerken bile hava ne güzel. Öğrenciler için de bunlar bir avantaj. Bu nedenle üniversitenizin kıymetini bilin ve üniversitenizin ihtiyaçlarının hiç tereddütsüz karşılanacağını da bilin” dedi.

ÖĞRETİM ELEMANLARININ SORUMLULUKLARI

Öğretim elemanlarından, bir taraftan öğrencileri yetiştirmelerini, bir taraftan da bilimsel araştırmalara yeterince zaman ayırmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin sanayisi ve ekonomisiyle şehirle hatta bölgeyle bütünleşmesi gerektiğini kaydederek, üniversitede yeni bölümlerin de buna göre açılmasının faydalı olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI GÜL ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “Bugünler ileride çok aranır. Üniversiteye girmek hiçbir şey değildir. Üniversiteden mezun olmak da hiçbir şey değildir. Üniversitede bölümlerinizde birinci olmak için uğraşmalısınız. Hepiniz en iyi olmak için yarışmalısınız. Bu sıralarda okumanız gerekli kitapları bugünden okuyacaksınız. 10 sene sonra bugün okumanız gereken kitapları... Üniversite sadece bilimsel faaliyet de değildir. Üniversitenin sosyal, kültürel, bir havası da vardır. Dolayısıyla hepiniz artık üniversiteli olduğunuza göre buna yakışır bir şekilde davranacaksınız. Ben Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin ismine layık bir üniversite olacağına inanıyorum, buna inancım tamdır” dedi.

Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından bir vazo hediye edildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı