KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül'ün Osmaniye Temasları

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Osmaniye’ye giden Hayrünnisa Gül, Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezi ile Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti.

Osmaniye’de ilk olarak 80. Yıl Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Bayan Gül, merkeze gelişinde bakım gören engelliler tarafından çiçeklerle karşılandı.

 

 

Merkezde yürütülen çalışmalar ve merkezin ihtiyaçlarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Bayan Gül, engellilerin sosyal ve eğitsel etkinliklere katılmaları amacıyla kurulan iş uğraşı atölyelerini gezdi. Bilgisayar laboratuarıyla etkinlik odasında da incelemelerde bulunan Bayan Gül, çalışmalarını incelediği engellilerle yakından ilgilendi. Ahşap ve seramik boyama çalışmalarının yapıldığı atölyede engelliler, Bayan Gül'e boyadıkları bir sandığı hediye etti.

Ziyaret sırasında 2 engelli çocuk şiir okurken, 1 engelli çocuk da türkü söyledi. Çocukların gösterisini ilgiyle izleyen Bayan Gül, engellilerle bir süre sohbet ettikten sonra merkezden ayrıldı.

BAYAN GÜL’E OSMANİYE’NİN YILDIZLARI EŞLİK ETTİ

Bayan Gül, daha sonra Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Merkeze gelişinde yetkililer tarafından karşılanan Bayan Gül’e ziyareti sırasında, himayesinde yürütülen “81 İlden 81 Yıldız” kampanyası kapsamında, geçen yılın Osmaniye yıldızı Ekrem Coşkun ile bu yılın yıldızı Fevzi Gök eşlik etti.

Bayan Gül, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göçle gelen ve maddi imkânları daha kısıtlı olan kadınların kendilerini geliştirmelerine ve meslek edinerek geçinmelerine katkı sağlamak amacıyla kurulan merkezdeki kurslar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kilim dokuma, aşçılık, bilgisayar, dikiş, okuma-yazma ve kuaförlük derslerinin verildiği kursta bulunan kadınlarla sohbet eden Bayan Gül, kursiyerlerin çalışmalarını da yakından inceledi.

“HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİLDİR”

Kilim dokuma atölyesini de gezen Bayan Gül, burada isminin yazılı olduğu kilimin iplerini dokuma tezgâhında kesti. Kilimi dokuyan kadınlar da adının yazılı olduğu kilimi Bayan Gül'e hediye etti.

Ziyaret sırasında kadınlarla sohbet eden Bayan Gül, kadınlardan okumaya öncelik vermelerini isteyerek, böylece hem kendilerini geliştireceklerini, hem de çocuklarına örnek olacaklarını kaydetti. Kadınlara, “Hiçbir şey için geç değildir” diyen Bayan Gül, okumak isteyenlere verdiği desteğin her zaman süreceğini belirtti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı