KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye'nin Petrol Şehri Batman

26.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye'nin Petrol Şehri Batman

 

Batman’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de her şeyin açıkça tartışılıp konuşulduğunu belirterek “Bunların neticesinde eminim ki aklıselim hâkim gelecek; memleketimizde kardeşlik, huzur ve barış tesis edilecektir” dedi

Resmî Kurumlar
Öğle Yemeği
Alçı Plaka Fabrikası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin ziyareti sonrası Bayan Hayrünnisa Gül ile birlikte Batman’a geçti.

TPAO ile Tüpraş
Çay Evi
Bayan Gül'ün Ziyaretleri

Batman’da ilk olarak valilik binasında halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Batman'ın Türkiye'nin en değerli illerinden biri olduğunu ve giderek de geliştiğini belirtti. Konuşmasında, “Birbirimizin farklılıkları bizlerin zenginliğidir. Hepimiz nasıl iyi bir vatandaş, nasıl iyi bir insan oluruz, önemli olan budur” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin çok zengin bir ülke olduğunu, öte yandan eksiklikler, noksanlıkların da, olduğunu ama bunların hepsinin düzeleceğini vurguladı.

“KÜLTÜREL DEĞERLERİ KORUMAK HERKESİN GÖREVİ”

Daha sonra Batman Valisi Ahmet Turhan ile makamında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin her köşesinin kendine has özellikleri olduğunu, Güneydoğu Anadolu'nun da böyle özellikleri bulunduğunu vurgulayarak, bölgedeki kültürel değerleri korumanın da herkesin görevi olduğunu hatırlattı.

“HEPİMİZ BU ÜLKENİN EN ŞEREFLİ VATANDAŞLARIYIZ”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de her şeyin açık olduğunu, her şeyin tartışılıp, konuşulduğunu belirterek, “Bunların neticesinde de eminim ki aklıselim hâkim gelecektir. Ve memleketimizde kardeşlik, huzur, barış, bunların hepsi tesis edilecektir. Bu şehrimizde tekrar söylüyorum; memleketimizin her tarafı birbirinden ayrı, farklılıkları vardır. Ama bunların hepsi güzelliktir, zenginliktir. Çok şükür, bizler tarih boyunca kardeşiz. Bizler birbirimizin akrabasıyız, dostuyuz. Bundan dolayı, kimimiz Kürt olabiliriz, kimimiz Türk olabiliriz, kimimiz farklı olabiliriz. Ama hepimiz bu ülkenin en şerefli vatandaşlarıyız. Hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aynı haklara, aynı hukuka sahiptir” dedi.

Valilikten yürüyerek bir çayevine geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün çayevini ziyareti esnasında bir vatandaş, Kürtçe ve Türkçe türküler söyledi.

GARNİZON KOMUTANLIĞI, ÜNİVERSİTE VE BELEDİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valiliğin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra programı çerçevesinde gittiği Batman Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ile görüştü. Ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Uluçam tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e, Van Gölü ve Hasankeyf'i anlatan iki ayrı kitap armağan edildi. Cumhurbaşkanı Gül, üniversite ziyaretinin ardından Batman Belediye Başkanlığına geçerek, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ile görüştü.

BARIŞ VE HUZURUN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Gül, Batman’da şehit aileleri, şehrin ileri gelenleri, sivil toplum kuruluşları ve işa damları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül yemekte yaptığı konuşmada, ekonomik kalkınmanın yanı sıra bölgede barış ve huzurun büyük önem taşıdığını, huzur, barış ve güvenli bir ortam olmadan gelişimin sağlanamayacağını ve sürdürülemeyeceğini aktardı. “Birbirimize sahip çıkmazsak, sevmezsek, saygı göstermezsek başkası bize hiç saygı, sevgi göstermez. Biz hepimiz büyük bir milletin fertleriyiz'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin her yerinde büyük zenginliklerin olduğunu, farklılıkların da bu zenginlikleri besleyen öğeler olduğunu belirtti.

“BİR MEMLEKETİN NERESİNDE GÜVENLİK VARSA ORADA ZENGİNLİK OLUR”

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Batman Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Fernas Holding'e ait alçı plaka fabrikasının açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, burada bütün iş adamlarına seslenerek “Buralara gelin, güzel yatırımlar yapın. Yarın geç olacaktır. Hatta yabancılarla ortaklıklar kurun. Onları da getirin, hep birlikte buralarda güzel işyerleri, güzel fabrikalar kurun. Onların bacaları güzel bir şekilde gözüksün. Tüm bunların yapılması için tabii ki çok önemli bir ihtiyaç var; bu da huzurdur, güvenliktir, istikrardır. Bir memleketin neresinde güvenlik, istikrar, huzur varsa, oralarda ticari faaliyet, sanayi, turizm, zenginlik olur” dedi.

TPAO BATI RAMAN PETROL ÜRETİM TESİSİ İLE TÜPRAŞ BATMAN RAFİNERİSİNDE İNCELEME

Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninin ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batı Raman Petrol Üretim tesisi ile Tüpraş Batman Rafineri Tesislerinde incelemelerde bulundu. Batman’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Ankara’ya hareket etti.

BAYAN GÜL, BATMAN’DA ÇOCUK EVİ VE TEKSTİL ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Batman’ı ziyaret eden Bayan Gül, ilk olarak Çocuk Evi’ni ziyaret etti.

7-12 yaş grubu çocukların ev ortamında yaşadığı Çocuk Evi’ne gelişinde çiçeklerle karşılanan Bayan Gül, çocuklarla birlikte evi gezerek yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Bayan Gül, “Sizlerin başarısı bizlerin en büyük mutluluğu. İnşallah başarılarınız devam eder” diyerek çocuklardan derslerine iyi çalışmaları için söz istedi.

KADINLARIN TEKSTİL ÜRÜNLERİNİ İNCELEDİ

Bayan Gül’ün Batman’daki ikinci durağı DORSA Tekstil Fabrikası oldu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ortaklığı ile yürütülen ''GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi'' kapsamında moda tasarımcıları ve özel sektör kuruluşlarının yardımlarıyla kurulan tekstil atölyesini gezen Bayan Gül, yetkililerden proje hakkında bilgi aldı. Tekstil atölyesinde üretilen ürünleri yakından inceleyen Bayan Gül, atölyeleri gezerek çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı