KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den İş Adamlarına: "Doğduğunuz Şehirlere Borcunuz Var"

26.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde alçı plaka fabrikasının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül, bölge halkına birlik beraberlik mesajları vererek iş adamlarına “doğduğunuz şehre borcunuz var” hatırlatması yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batman Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Fernas Holding'e ait alçı plaka fabrikasının açılışını yaptı.

Fabrikaya gelişinde öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

“BATMAN’DA BU AÇILIŞI YAPMAK BENİ ZİYADESİYLE MUTLU EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, fabrikanın açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çünkü fabrikaları genellikle İstanbul'da, Ankara'da, Kayseri'de, İzmir'de açmaya çok alışkınız. Ama işte Batman'da da organize sanayi bölgesinde -ki organize sanayi bölgesi de maşallah dolmuş, yeni organizeye ihtiyaç var- bu açılışı yapmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu'nun Batman'a büyük hizmetlerinin bulunduğunu, kendisini daha önce yurt dışı seyahatlerinde tanıyarak yaptığı yatırımlar hakkında bilgi sahibi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, yörenin insanlarını gördüğünde her zaman “Doğduğunuz şehirlere de borcunuz var” dediğini, Nasıroğlu'nun bunu yerine getiren örnek kişiler arasında yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, fabrikanın iş imkânları oluşturması ve hayırlı kazançlar getirmesi dileğinde bulunarak, “Buralarda ne kadar çok insan çalışırsa, ne kadar istihdam olursa, o kadar eve aş gider” şeklinde konuştu.

“DEVLETİN GÖREVİ MÜTEŞEBBİSLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK”

Batman'daki bütün gençlerin gelecekten emin olmalarını istediklerini, bir taraftan devletin diğer taraftan özel sektörün bu fabrikaları yaptığını, böylece iş imkânlarının arttığını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, devletin görevinin de bu müteşebbislerin önünü açmak, onları daha çok teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında bütün iş adamlarına seslenerek “Buralara gelin, güzel yatırımlar yapın. Yarın geç olacaktır. Hatta yabancılarla ortaklıklar kurun. Onları da getirin, hep birlikte buralarda güzel işyerleri, güzel fabrikalar kurun. Onların bacaları güzel bir şekilde gözüksün. Tüm bunların yapılması için tabii ki çok önemli bir ihtiyaç var; bu da huzurdur, güvenliktir, istikrardır. Bir memleketin neresinde güvenlik, istikrar, huzur varsa, oralarda ticari faaliyet, sanayi, turizm, zenginlik olur. Ve oralarda büyük bir ekonomik canlılık söz konusu olur. Bunu unutmayalım. Her şeyden önce memleketimizin kıymetini bilelim” dedi.

“ARAMIZDA AYRILIK, GAYRILIK OLMAZ”

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'nin her yanı birbirinden kıymetlidir, güzeldir. Ama bu topraklar da çok bereketlidir. Tarih boyunca bütün Mezopotamya, buralar en mümbit topraklardır. Buralarda tarih boyunca güzel ekonomiler olmuştur. İşte buraların kıymetini bilelim ve memleketimize hep beraber sahip çıkalım. Bunun için birbirimizi sevmemiz gerekir. Cenab-ı Allah hepimizi bir tarafta yaratmış. Kimimiz Türk, kimimiz Kürt olabilir. Hepimiz de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Ben Kayseri'de doğarken buna kendim karar vermedim ki. Siz de Batman'da doğarken buna siz karar vermediniz. Ama biz, hepimiz bir milletin parçalarıyız. Biz hepimiz bu milletin, şerefli bir milletin, kıymetli, değerli fertleriyiz. Hiçbirimizin birbirine üstünlüğü yok. Kim aramızda daha hayırlı işler yapıyorsa, kim aramızda insanlığa daha çok hizmet ediyorsa, kim aramızda vatanımıza, milletimize, halka daha çok hizmet ediyorsa, odur en kıymetli olan, odur en değerli olan. Bizler bu anlayış içinde olan insanlarız. O bakımdan aramızda ayrılık, gayrılık olmaması gerekir” dedi.

Demokratik standartların geçmiş yıllarda noksanlığından dolayı çeşitli problemler yaşandığını, bunları görmezlikten gelemeyeceklerini belirten, Cumhurbaşkanı Gül, “Burada da var, Kayseri'de de var. Sivas'a giderseniz orada da şikâyetler var. Ama bütün bunları geliştirmek, yükseltmek noksanlar varsa gidermek, yanlışlar varsa düzeltmek, bunlar hepimizin görevidir” dedi.

“BÜTÜN BU ÜLKE BU MİLLETE AİTTİR”

Konuşmasının sonunda, "Bu memleketin kıymetini bilelim. İstanbul Batmanlıların, Batman İstanbulluların, Edirne Diyarbakırlıların, Diyarbakır Kayserililerin... Hepimiz istediğimiz yere gideriz, yerleşiriz. Oralarda iş sahibi olur, oralarda güç sahibi olur... Bütün bu ülke bu millete aittir. Onun için aramızdaki karşılaştığımız problemler, bunları sakın yanlış yollarla halletmek çözmek olmaz. Mümkün değil zaten. O zaman acılar olur işte görüyorsunuz. O zaman terör olur, o zaman insanlar gelmez, kaçar. Ama bunları konuşarak, hep beraber el ele tutarak bu meselelerimizi tabii ki halledeceğiz. Ve bu yolda da gelişmelerin olduğunu görüyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Gül, fabrikanın hayırlı olması temennisinde bulunarak, iş adamı Nasıroğlu'nu tesisi Batman'a kazandırdığı için tebrik etti.

Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu da törende yaptığı konuşmada holdingin çalışmaları hakkında bilgi verdi.



TPAO BATI RAMAN PETROL ÜRETİM TESİSİ İLE TÜPRAŞ BATMAN RAFİNERİSİNDE İNCELEME

Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninin ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batı Raman Petrol Üretim tesisi ile Tüpraş Batman Rafineri Tesislerinde incelemelerde bulundu. Batman’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Ankara’ya hareket etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı