KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Batman'da Çocuk Evi ve Tekstil Atölyesini Ziyaret Etti

26.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Batman’a geçen Hayrünnisa Gül, Çocuk Evi ve tekstil atölyesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında çocuklardan bazıları Bayan Gül’e kendi yaptıkları resimleri hediye etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bayan Hayrünnisa Gül Mardin’deki temas ve incelemelerini tamamlayarak Batman’a geçti. Karşılama töreninin ardından Batman'da bir dizi program gerçekleştiren Bayan Gül, ilk olarak Çocuk Evi’ni ziyaret etti.

 

 

ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

7-12 yaş grubu çocukların ev ortamında yaşadığı Çocuk Evi’ne gelişinde çiçeklerle karşılanan Bayan Gül, çocuklarla birlikte evi gezerek yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Bayan Gül, okuldaki ders notlarını sordu. Çocukların okulda başarılı olduğunu öğrenen Bayan Gül, “Sizlerin başarısı bizlerin en büyük mutluluğu. İnşallah başarılarınız devam eder” diyerek çocuklardan derslerine iyi çalışmaları için söz istedi. Ziyaret sırasında çocuklardan bazıları Bayan Gül’e kendi yaptıkları resimleri hediye etti.

KADINLARIN TEKSTİL ÜRÜNLERİNİ İNCELEDİ

Bayan Gül’ün Batman’daki ikinci durağı DORSA Tekstil Fabrikası oldu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ortaklığı ile yürütülen ''GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi'' kapsamında moda tasarımcıları ve özel sektör kuruluşlarının yardımlarıyla kurulan tekstil atölyesini gezen Bayan Gül, yetkililerden proje hakkında bilgi aldı. Tekstil atölyesinde üretilen ürünleri yakından inceleyen Bayan Gül, atölyeleri gezerek çalışanlarla bir süre sohbet etti. Atölye çıkışında Batman Fen Lisesi öğrencileri tarafından çiçekle karşılanan Bayan Gül, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra fabrikadan ayrıldı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı