KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bütün Vatandaşlarımız Aynı Hak ve Hukuka Sahiptir"

26.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Bütün Vatandaşlarımız Aynı Hak ve Hukuka Sahiptir"


Batman’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, demokratik standartlarla ilgili çeşitli noksanlıklar bulunmakla birlikte bunların el birliğiyle konuşarak ve anlaşarak düzeleceğini vurguladı.


  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Mardin’deki temas ve incelemelerini tamamlayarak, Bayan Hayrünnisa Gül ile birlikte Batman’a geçti.  


Valilik binasında halka hitaben bir konuşma yapan. Cumhurbaşkanı Gül, Batman'ın Türkiye'nin en değerli illerinden biri olduğunu ve giderek de geliştiğini belirtti. Konuşmasında, “Birbirimizin farklılıkları bizlerin zenginliğidir. Hepimiz nasıl iyi bir vatandaş, nasıl iyi bir insan oluruz, önemli olan budur'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin çok zengin bir ülke olduğunu, öte yandan eksiklikler, noksanlıkların da, olduğunu ama bunların hepsinin düzeleceğini vurguladı.  

“HEPİMİZ BU ÜLKENİN EN ŞEREFLİ VATANDAŞLARIYIZ”  

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de her şeyin açık olduğunu, her şeyin tartışılıp, konuşulduğunu belirterek, “Bunların neticesinde de eminim ki aklı-selim hâkim gelecektir. Ve memleketimizde kardeşlik, huzur, barış, bunların hepsi tesis edilecektir. Bu şehrimizde tekrar söylüyorum; memleketimizin her tarafı birbirinden ayrı, farklılıkları vardır. Ama bunların hepsi güzelliktir, zenginliktir. Çok şükür, bizler tarih boyunca kardeşiz. Bizler birbirimizin akrabasıyız, dostuyuz. Bundan dolayı, kimimiz Kürt olabiliriz, kimimiz Türk olabiliriz, kimimiz farklı olabiliriz. Ama hepimiz bu ülkenin en şerefli vatandaşlarıyız. Hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aynı haklara, aynı hukuka sahiptir. Ama noksanlıklarımız, demokratik standartlarımızla ilgili çeşitli noksanlıklarımız olup, bunları düzeltmek, yükseltmek de hepimizin görevidir. Bunları da el birliği içerisinde zaten yapıyoruz. Daha da çok yapıyoruz. Ama bunları konuşarak, tartışarak, anlaşarak yapmak en doğrusudur. O bakımdan buradan size bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.  

“TALEPLERİNİZİ TAKİP EDECEĞİM”  

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının sonunda vatandaşlara hitaben, “Burada sizin ihtiyaçlarınız, önem verdiğiniz konular, bunların hepsini dinleyeceğim. Bunların hepsini de yakından takip edeceğim” diye seslendi.  

Batman Valisi Ahmet Turhan ile makamında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada da, daha önce çeşitli sıfatlarla geldiği Batman'ı cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, Batman'ın Türkiye'nin en hızlı gelişen ve en yeni illerinden olduğuna işaret etti.  

“TERÖRDEN KESİNLİKLE UZAK DURMAMIZ GEREKİR”  

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin çok büyük zenginliklerinin olduğunu, farklılıkları da zenginlik olarak gördüklerini vurgulayarak, “Bazı yerlerde, bazı şikâyetler vardır tabii ki. Bunlar hep demokratik standartların maalesef düşüklüğü ile ilgiliydi. Bunlar yükseldikçe bu şikâyetlerin de hepsi gidecektir. Bu açıdan şunu özellikle vurgulamak isterim. Terörden kesinlikle uzak durmamız gerekir. Terör bölgemizi de yıpratır, insanlarımızı da yıpratır, geleceğimizi de karamsar bir havaya büründürür. O bakımdan terörün dışında fikirlerimizi, ihtiyaçlarımızı, isteklerimizi gayet medeni bir şekilde konuşabiliriz ve bütün bu çerçeve içerisinde de hepimizin ihtiyaçlarını giderebiliriz. Ama terörden kesinlikle uzak durmamız gerekir. Çünkü bu çok acımasız bir şeydir. Suçlu, suçsuz, masum insanlar çocuklar, kadınlar buna maruz kalmaktadırlar. Bu açıdan hepimizin dikkatli olmamız gerekir. Birbirimizi kucaklamamız gerekir, hepimizi birbirimizin kardeşiyiz. Yeri geldiğinde kendimizi başkasının yerine koyarak düşünmemiz lazım ve bu ülkeye, bu vatana sahip çıkmamız gerekir. Şunu unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak vatandaşlarımızın hepsi bu coğrafyada istedikleri yere giderler, yerleşirler orada yaşayabilirler, iş güç sahibi olabilirler. Doğudaki de batıya gelebilir. Bu büyük bir nimettir. Bu nimetin hepimizin farkında olmamız gerekir” dedi.  

“MESNEVİ GİBİ MEM U ZİN DE BU MEMLEKETİN KÜLTÜR MİRASIDIR”  

Türkiye'nin her köşesinin kendine has özellikleri olduğunu, Güneydoğu Anadolu'nun da böyle özellikleri bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bölgedeki kültürel değerleri korumanın da herkesin görevi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:  

“Ekonomik kalkınma açısından baktığımızda birçok ilimizde, çok hızlı sanayileşme ve kalkınma varken bazı illerimizde kalkınmayı henüz yeteri düzeyde gerçekleştirememiş vaziyetteyiz. Dolayısıyla ekonomik kalkınmışlık açısından farklılıklar var. Yine bu bölgelerimize baktığımızda, kültür farklılıkları olduğunu görüyoruz. Kürt vatandaşlarımızın çok olduğunu ve buradan kültür mirasına da çok büyük katkılarının olduğunu biliyoruz. Dün üniversitede yaptığım bir konuşmada söylediğim gibi, nasıl Dede Korkut, Mevlana'nın Mesnevisi bu ülkenin kültür mirasları içindeyse Ahmed-i Hani'nin, Mem u Zin'i de bu memleketin yine kültür mirasları içindedir. Ve Kürtçe olarak yazılmış bu destanlar da bizim bir parçamızdır, Farsça olarak yazılmış Mesnevi de bizim bir parçamızdır. Bütün bunların hepsine sahip çıkmak, yakından ilgilenmek hepimizin tabii ki görevidir.”  

“YÖRENİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK”  

Türkiye'nin değişik nimetleri olduğunu ve bu nimetlerin değerini herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Batman'ın da büyük zenginlikleri olduğunu, geleceğin hem Türkiye hem de bu yöre için çok parlak olduğunu söyledi.  

Cumhurbaşkanı Gül’e, valilik makamından ayrılırken yerel bir gazeteci tarafından Kürtçe başlıklı bir gazete verildi. Gazeteyi bir süre inceleyen Cumhurbaşkanı Gül’e, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Aslan, gazeteyle ilgili bilgiler verdi.  

Valilikten yürüyerek bir çayevine geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada, vatandaşlarla bir süre sohbet etti, bu esnada bir vatandaş, Kürtçe ve Türkçe türküler söyledi. 
 

GARNİZON KOMUTANLIĞI, ÜNİVERSİTE VE BELEDİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valiliğin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra programı çerçevesinde gittiği Batman Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ile görüştü. Ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Uluçam tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e, Van Gölü ve Hasankeyf'i anlatan iki ayrı kitap armağan edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversite ziyaretinin ardından Batman Belediye Başkanlığına geçerek, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ile görüştü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı