KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Problemlerimizi Konuşarak ve Diyalogla Çözeceğiz"

25.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Gül, Mardin'de eğitime destek veren hayırseverlere plaket sunumu için düzenlenen yemekli toplantıda, herkesin kendisini diğerinin yerine koyarak düşünmesi gerektiğini belirterek, “O zaman sıkıntılarımızı, şikâyetlerimizi rahat anlayabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, daha sonra Mardin’de şehrin ileri gelenleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve iş adamları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, yemeğin ardından eğitime destek veren hayırseverlere plaket verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, plaket sunumunun ardından yaptığı konuşmada, Mardin'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

MEDENİYETLERİN BULUŞTUĞU ŞEHİR

Mardin'in önemli tarihi güzelliklere sahip bir kent olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, binlerce yıl eskiye giden tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentin böylece bugünlere geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Müslüman’ından Süryani'sine kadar birçok farklı topluluktan insanın Mardin’de bir arada yaşadığına işaret etti.

Türkiye'nin giderek geliştiğini, refahın ve zenginliğin oluşması konusunda ekonomik iş birliğinin önem taşıdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, aynı zamanda komşularla tesis edilen dostane ilişkilerin de bu ekonomik gelişmeye katkı sağladığını belirtti.

“PROBLEMLERİMİZİ DİYALOGLA ÇÖZECEĞİZ”

Ekonomik iş birliğinin taşıdığı öneme işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti:

"Tabii ki bazı problemlerimiz de var. Konuşarak, diyalogla, tartışarak bu problemlerimiz de çözülecektir. Unutmayalım ki biz bu ülkede büyük bir milletin parçalarıyız. Hepimiz bu ülkenin en şerefli vatandaşlarıyız. Hepimizin hakları eşittir. Problemleri var tabii ülkemizin. İstanbul'da da, Kayseri'de de, Diyarbakır'da da, Mardin'de de problemler var. Ama bu problemleri halletmek, çözmek, bunlar da bizim görevlerimizdir. Bunun için açık fikirli olmak, birbirimizi anlamak, farklılıklarımızı zenginlik gibi görmek ve hepimizin bir milletin parçaları, bir millet olma şuuru içerisinde olduğumuzu idrak etmemiz gerekiyor. Hepimiz bu ülkenin ortak sahipleriyiz.”

ŞEHİTLİKLERİN MESAJI

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye dışına gittiğinde şehitliklere de uğradığını belirterek, “Şehitliklerimize bir Fatiha okumak için gittiğimde vatanın; Mardin'den, Çanakkale'den, o zamanki coğrafyamız olan Bosna'dan, Musul'dan ve dünyanın dört bir yanından gelmiş insanlarını görüyorsunuz. Diyarbakır'dan gitmiş, Kayseri'den gitmiş, hepsi o zaman işte aynı milletin parçaları, fertleri olarak. Bugün de biz bu anlayış içerisinde problemlerimizi çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye böyle bir dönemin içerisine girmiştir” diye konuştu.

Herkesin birbirini, bir diğerinin yerine koyarak düşünmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “O zaman sıkıntılarımızı, şikâyetlerimizi rahat anlayabiliriz'' diye konuştu.

“TÜRKİYE GIPTAYLA TAKİP EDİLİYOR”

Dünyanın birçok ülkesi ekonomik krizden kıvranırken Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını sürdürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, herkesin Türkiye'ye bu açıdan gıptayla baktığını söyledi.

Bu ekonomik kalkınmanın sürdürülmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Özellikle sınır bölgelerimiz, sınırla komşu olan illerimiz çok daha avantajlı hale geliyor. Eskiden, sınır illerimiz bir çıkmaz sokak gibiydi. Çünkü komşularla güven yoktu. İlişkiler neredeyse çok sınırlıydı. Kapılar kapalıydı. O dönemlerde vizeler de ancak acil şartlarda veriliyordu. Bugün ise bu çıkmaz sokaklar tam tersine cadde ve otobana çevrilmiş vaziyette” dedi.

İŞ ADAMI VE HAYIRSEVERLERİN ÜNİVERSİTEYİ SAHİPLENMELERİ

Eğitimin her şeyin başı olduğunu, hayırseverlerin de üniversiteye büyük katkılarda bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet bir taraftan üzerine düşeni yaparken, 'Devlet her tarafa yetişemiyor, o zaman biz de yetişelim' denildi ve bu çerçeve içerisinde çok değerli hemşerileriniz bu üniversiteye sahip çıktılar ve fakültelerini devletten önce yapmaya başladılar. Burada şimdi, hepinizin huzurunda büyük bir gurur duyarak, kendilerine sadece sembolik değeri olan plaketler sundum. Türkiye'nin dört bir yanına eserler kazandıran değerli iş adamlarımıza, sanatçılarımıza plaketler verdik. Hepsine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Sizler gönüllü olarak bu eğitim seferberliğine katıldınız. Sizler en güzel örnek oluyorsunuz.”

Cumhurbaşkanı Gül, bazı illerin hayırseverlik konusunda yarış içinde bulunduklarını, bu yarışın giderek başka illere de yansıdığını belirterek, bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı