KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Karabük Demir Çelik Fabrikasını Gezdi

15.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Karabük Demir Çelik Fabrikasını Gezdi


Karabük seyahati sırasında Türkiye’nin en önemli sanayi tesislerinden demir çelik fabrikasını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı ve işçilerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Kardemir A.Ş. tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra Karabük'ten ayrılarak Ankara’ya döndü. 


KISACA KARDEMİR A.Ş.

Kardemir; 1937 tarihinde temelleri atılan ve iki yıl gibi kısa bir sürede Türk sanayisinin hizmetine giren, Türkiye'nin ilk entegre demir-çelik fabrikasıdır.

Kuruluşundan itibaren Türkiye’nin dört bir yanındaki pek çok çimento ve şeker fabrikası, kara ve demiryolu köprüleri, tersane, baraj ve santrallerin imalat ve montajı ile Erdemir, İsdemir, Seydişehir Alüminyum gibi büyük sanayi tesislerinin imalat ve montajını gerçekleştiren Kardemir, yaptığı hizmetler nedeniyle “Fabrikalar Yapan Fabrika” unvanını almıştır.

Özelleştirildiği 1995 yılından sonra Çelikhane Konvertör Sistemi, Kontinü Kütük ve Blum Tesisi, Kireç Fabrikası, Oksijen Fabrikası ve Curuf Değerlendirme Tesisi gibi önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. 2003 yılından sonra ise Yeni Soğutma Kulesi yatırımları, Kok Fabrikalarının Modernizasyonu, Yüksek Fırınların Yenilenmesi, Kontinü Haddehanenin Modernizasyonu gibi çok sayıda önemli yatırım projesi tamamlanarak devreye alınmıştır. 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı