KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye, Üniversiteler Vasıtasıyla Tekrar Hamle Yapıyor"

15.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Karabük Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye, üniversiteleri vasıtasıyla tekrar bilime ve ilime dönüyor, büyük yatırım yapıyor ve bunun karşılığını 5–10 sene sonra kesinlikle alacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karabük Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış törenine katıldı.

 

 

“GELİŞME, BİLİM ADAMLARININ ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında Karabük Üniversitesi’nin hızla geliştiğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenleri tebrik ettiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, son dönemde üniversitelerin sayısında ve niteliklerinde yaşanan gelişmeye dikkat çekerek, üniversiteler arasında ve üniversitelerin kendi içlerindeki rekabetin önemini vurguladı. Türkiye’de bu alanda yaşanan rekabeti görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bu rekabetin Türkiye’nin geleceğine büyük katkısı olacağını belirterek, “Şunu unutmayalım ki, gelişme, modernleşme bilim adamları, entelektüeller ve aklı eren insanların öncülüğünde gerçekleşmiştir ve üniversiteler de bunlara öncülük, lokomotiflik yapmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin kendi içinde mücadele eden, “siyaseti başka bir şekilde üniversitelerin içerisine taşıyan” yapıları olmaması gerektiğini, bunun ülkenin enerjisini tükettiğini, üniversiteleri içe dönük hale getirdiğini ve dünyadan geride bıraktığını söyledi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUYOR

Türkiye’nin üniversiteler ve bilim adamları vasıtasıyla son dönemde bir hamle yapmaya başladığını, bu sürece hükümetin araştırma ve geliştirme fonlarına ayrılan kaynakları artırmasının da çok büyük katkı sağladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, buna Karabük Üniversitesi’nde kurulacak araştırma enstitüsünü örnek gösterdi. Bütün bu gelişmelerin Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye üniversiteleri vasıtasıyla tekrar bilime ve ilime dönüyor, büyük yatırım yapıyor ve bu yatırımın karşılığını 5-10 sene sonra kesinlikle alacaktır. Beş sene sonra patentlerde, projelerde, Türk bilim adamlarının uluslararası seviyedeki başarılarında büyük bir patlama olacaktır. Bu büyük başarılarda Anadolu’daki üniversitelerin de büyük katkısı olacağını görüyorum” dedi.

“KARABÜKLÜ İŞ ADAMI VE HAYIRSEVERLERİN ÜNİVERSİTEYİ SAHİPLENMELERİ TAKDİRE ŞAYAN”

Cumhurbaşkanı Gül, demir çelik denince akla gelen Karabük’te Türkiye’nin ilk demir çelik tesisinin kurulduğunu hatırlatarak, Karabük Üniversitesi bünyesinde oluşturulması planlanan araştırma enstitüsünün de bu konuda önemli katkıları olacağını kaydetti ve bu alanda gerçekleştirilecek sanayi-üniversite iş birliğinin önemine dikkat çekti. İş adamları ve hayırseverlere üniversiteleri sahiplenmeleri ve desteklemeleri konusunda çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, bu konudaki iyi örneklerden birinin de Karabük’te yaşandığını belirterek, “Hem sizi teşvik etmek hem de kazançlarının bir kısmını ayırıp, üniversiteye bağışlayan ve üniversite binalarını yapan değerli iş adamlarımızı takdir ettiğimi göstermek için buraya gelmeyi çok arzu ediyordum. Onları takdir edeceğiz, teşvik edeceğiz ki başkaları da onları örnek alsınlar” dedi.

Konuşmasında, Karabük’ün ve üniversitenin geleceğinin çok parlak olduğuna inandığını da dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Karabük’ün doğal güzellikleriyle de dikkat çektiğini söyledi.

NİTELİK BAKIMINDAN DA ÜSTÜN ÖĞRENCİLER

Karabük Üniversitesi’nin yurt dışından Türk asıllı bilim adamlarını davet ederek üniversiteyi geliştireceğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca mezun olan öğrencilerin niceliğin yanı sıra nitelik bakımından da üstün düzeyde olmaları gerektiğini kaydederek, “Buralar üst liseler değildir. Sadece eğitim veren kurumlar da değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’e konuşmasının ardından, içerisinde kendisiyle eşi Hayrünnisa Gül'ün fotoğrafının bulunduğu, Safranbolu evlerinin penceresinin maketi verildi.

ÜNİVERSİTEYE YENİ BİRİMLER

Daha sonra üniversitenin Demir Çelik Enstitüsü AR-GE Merkezi, ilahiyat fakültesi ve köprü inşaatının temelleri video konferans sistemiyle temsili butona basılarak atıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı