KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Karabük'te

15.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Karabük’e giden Cumhurbaşkanı Gül, Karabük’ün, demir çelik sanayinin sembolü olduğunu belirtti ve kentin geliştiğini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. 
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli etkinlik ve temaslarda bulunmak üzere Karabük’e gitti. 
 


Cumhurbaşkanı Gül, Karabük’te ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valilik girişinde gaziler tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, bir süre onlarla sohbet ettikten sonra vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Karabük’e daha önce de davet edildiğini ve bu ziyareti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, programı sırasında gün içinde vatandaşlarla sık sık bir araya geleceğini ve sorunlarını dinleyeceğini belirtti.

“KARABÜK, SANAYİ HAMLESİNİN BAŞLADIĞI İLLERDEN BİRİ OLARAK ÖNE ÇIKTI”  

Valilik makamında yaptığı açıklamada ise Cumhurbaşkanı Gül, Karabük’ün demir çelik hamlesinin başladığı bir il olduğuna dikkat çekerek, bu şehrin, demir çelik sanayinin, kalkınma ve gelişmenin sembolü olduğunu vurguladı. Sanayi hamlesinin başladığı illerden biri olarak Karabük’ün öne çıktığını da belirten Cumhurbaşkanı Gül, ekonominin belkemiğini oluşturan sektörlerden olan demir çeliğin, Türkiye’nin güçlü olması açısından önemine işaret etti.  

“BAZEN SPOR TÜRKİYE’DE İLGİYİ ÖNE ÇIKARIYOR”  

Karabük’ün geliştiğini görmekten duyduğu mutluluğu da dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, ilin ulaşımının geliştiğini, üniversitenin faaliyetleriyle de bir eğitim merkezi haline geleceğine inandığını aktardı.  

Cumhurbaşkanı Gül, Karabükspor’un Spor-Toto Süper Lig’de mücadele ettiğini de hatırlatarak, “Sporda da büyük hamle yaptınız, tebrik ederim. Bazen spor, futbol Türkiye’de ilgiyi öne çıkarıyor” dedi.  

BELEDİYEYİ ZİYARET


Valiliğin ardından Karabük Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, Karabük'ün giderek geliştiğini, Kardemir Karabükspor'un Spor-Toto Süper Lig'de mücadele etmesinin şehre katkı sağladığını kaydederek, “Takımlar artık şehirleri çok meşhur ediyor, hele bir de geçen haftalarda yaptığınız gibi büyük takımları yenerseniz” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Kardemir Karabükspor’un üç büyüklerden Galatasaray’ı yendiğini hatırlatarak, takımın bu başarılı sonuçları sürdürmesi dileğinde de bulundu.



Cumhurbaşkanı Gül'e belediyeyi ziyareti sırasında Kardemir Karabükspor oyuncularından Emmanuel Emenike'nin de giydiği ve Karabük'ün il plakası olan 78 numaralı forma hediye edildi.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL'E VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Daha sonra Safranbolu'ya geçerek cuma namazını Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından Safranbolu'da ‘Arasta’ adı verilen tarihî çarşıda incelemelerde bulundu ve esnafla sohbet etti. Çarşı ziyareti sırasında vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, ebru sanatıyla yapılmış Türk bayrağı tablosu ve “Osmanlı Yemenisi” olarak bilinen iki çift çarık hediye etti.



KARABÜK

Yüzölçümü: 4.109 Km²
Nüfusu: 218.564 Kişi
Nüfus Yoğunluğu: 53 Kişi
İlçe-Belde-Köy Sayısı: 6 İlçe- 2 Belde - 269 Köy.
Okur-Yazar Oranı: Yüzde 91
Ekonomik Karakteristiği: Sanayi ve ticaret.
Yeraltı Kaynakları: Dolomit, kurvasit, mermer, kireç taşı, çakmak taşı, traverten, feldspat, metalik madenler ve demir.
Ülke Ekonomisi İçinde Payı: GSYH içindeki payı yüzde 0,25.
Kişi Başına Milli Gelir: 1,587 $
Sosyo Ekonomik Gelişmişlik: Sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından 27. sıradadır.
Başlıca Mamuller: Demir çelik ürünleri, orman ürünleri, konfeksiyon.

İLİN TARİHÇESİ

Demir Çelik fabrikaları kurulmadan önce Safranbolu ilçesinin Öğlebeli köyüne bağlı 13 haneli bir mahalle olan Karabük, 1937 tarihinde demir çelik fabrikalarının temelinin atılması ile kentleşme sürecine girdi.

25 Haziran 1939’da belediye teşkilatı kuruldu.

1941 yılında Safranbolu ilçesine bağlı bucak olan Karabük, 3 Mart 1953 tarihinde 6068 sayılı kanunla Zonguldak iline bağlı bir ilçe haline geldi.

6 Haziran 1995’de Çankırı’dan Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak’tan Eflâni, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye’nin 78. ili oldu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı