KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"İç Güvenlik Konseptinin Temelleri Polis Akademisi’nde Oluşturuluyor"

14.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde, güvenlik güçlerinin kendilerine verilen gücü kullanırken yanlış yapmamak için en iyi şekilde donatılmalarının önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi 2010–2011 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Gölbaşı’ndaki Polis Akademisi binasında gerçekleştirilen törende, devletin ana görevlerinden biri olan güvenlik sağlanırken, diğer yandan da gelişmiş ülkelerdeki demokratik standartların Türkiye’de gerçekleştirilmesinin önemine işaret etti. Güvenlik ve demokrasi anlayışıyla buna bağlı iç güvenlik konseptinin temellerinin Polis Akademisi’nde oluşturulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bu açıdan Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri fakültelerinin Türkiye için önemine vurgu yaparak şöyle seslendi: “Sizlerin, gelişen teknolojiyi en iyi şekilde uygulayan, akademik çalışmaları hür bir şekilde yapan, diğer akademik kuruluşlarla çok yakın iş birliği içinde olan bir yapıda olmanızı istiyoruz. Onun için de akademik bağımsızlığınızı kazanmış durumdasınız.”

POLİS AKADEMİSİ’NDE YENİ YAPILANMA

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, Polis Akademisi’nde gerçekleştirilen yeni yapılanmanın sağlıklı bir şekilde işlediğini görmekten duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, bunun dünyadaki gelişmelerle birlikte Türkiye’deki gelişmelerin de bu okullarda takip edildiğini gösterdiğini belirtti. Türkiye’deki demokratik standartların sürekli yükseldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bunun da yeni güvenlik konseptini oluşturduğunu, okuldan mezun olanların da buna göre görev yaptıklarını ve bütün bu gelişmelerin Türkiye’yi daha güçlü hale getirdiğini söyledi.

ÇAĞIMIZDA GÜVENLİK ANLAYIŞI

Cumhurbaşkanı Gül, çağımızın bireyin hak ve özgürlüğünün öne çıktığı bir çağ olduğunu vurgulayarak, bu bakımdan güvenlik anlayışının bireyin özgürlüğünü, mahremiyetini zedelememesi, öte yandan bunun da kamu düzenini bozacak bir düzeye gelmemesi ve sınırının en iyi şekilde gözetilmesinin önemine işaret etti. Bu hassas konularla ilgili eğitimin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu açıdan Polis Akademisi’nin geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu gelişmeleri gururla takip ettiğini söyledi.

“GÜVENLİK KURUMLARI GÜÇLÜ OLMALI”

Güvenlik konularının sadece ülkelerin iç meseleleri değil, dünyanın konuları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, güçlü güvenlik kurumları olmazsa caydırıcılığın da olamayacağını belirterek, “Silahlı Kuvvetler dışa karşı caydırıcılığın en önemli kurumudur. Güçlü, kuvvetli olması hepimiz için gurur kaynağıdır. Polis gücü de içeride suç işlemeyi caydırıcı bir güçtür. Eğer herhangi bir şekilde suç işlenirse de, bunu meçhul bırakmamak, suç işleyeni en kısa süre içerisinde ortaya çıkartmak, bu beceriyi göstermek de tamamen sizin kabiliyetiniz ve kapasitenizle ilgilidir. Bir zamanlar bırakın normal suçlarda, cinayetlerde bile faili meçhullerin olduğunu ve bunların sayılarının çokluğunu düşündüğümüzde, aslında güvenlik güçlerimizin yetersizliğini bir anlamda hatırlamamız gerekiyor ve bu bir ülkenin itibarı ile ilgili bir konu” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bugün ise bunların geçmişte kaldığını, suç ortaya çıktığında süratli bir şekilde faillerin ortaya çıkarıldığını kaydetti.

“VERİLEN GÜÇ KULLANILIRKEN YANLIŞ YAPILMAMALI”

Güvenlik güçlerinin kendilerine verilen gücü kullanırken yanlış yapmamak için en iyi şekilde donatılmalarının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bu bakımdan, Polis Akademisi’nin eğitim kalitesinin önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Polis Teşkilatı güçlü olan ülkelerin iç düzeninin de güçlü olacağını belirterek, “Polis Akademisinin 2010-2011 Akademik Yılı’nın Açılışı’na gelmeyi özellikle istedim. Hem bu başarıları gördüğümü burada ifade edeyim, hem de sizleri daha çok teşvik edeyim ve sizleri hep takip ettiğimizi bilin, sizler de bu heyecan ve azim içerisinde daha çok çalışın istedim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dönem birincilerine ödüllerini verdi ve daha sonra fotoğraf çektirildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı