KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Şehir Üniversitesi Küresel Çapta Bilimsel Gündem Oluşturacak"

05.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


İstanbul Şehir Üniversitesi'nin 2010-2011 Akademik Yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, vakıf üniversitelerinin, Türkiye'deki üniversitelerin rekabet etmesini sağladığını belirterek, üniversitelerin artık aslî görevlerini hatırladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2010-2011 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.


“VAKIF ÜNİVERSİTELERİ, TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN REKABET ETMESİNİ SAĞLADI”

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, başından beri bu üniversitenin kurulmasına büyük önem verdiğini söyledi. Bilim ve Sanat Vakfı’nın Türkiye'ye çok değerli katkılarının olduğunu başından beri bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bu üniversitenin küresel çapta bilimsel gündem oluşturacağına inanıyorum. Vakıf üniversiteleri Türk üniversitelerinin rekabet etmesini sağladı. Vakıf üniversiteleri içinde de bir rekabet söz konusu. Dolayısıyla bu üniversitenin böyle bir canlılık getireceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açılışta öğrenciler adına konuşan Cenk Arslan'ın daha üniversiteye yeni başlamasına rağmen özgüvenle cevval bir konuşma yaptığını belirterek, “Burada 4 yıl geçtikten sonra mezun olurken kim bilir nasıl bir konuşma yapacak. Birçok üniversitede, üniversite mezunu olan öğrenciler bu konuşmaları yapıyor. Burada değerli öğretim üyelerine de seslenmek istiyorum; işte öğrencileriniz... Demek ki böyle öğrenciler olacak. Dolayısıyla hem şanslısınız hem de çok uğraşacaksınız herhalde. O sinyali de kendisi zaten burada konuşurken verdi” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELER ASLİ VAZİFELERİNİN FARKINA VARDI”

Ancak rekabetle atılım yapılabildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: “Türkiye değişiyor, bütün müesseseleri değişiyor. Bu değişim içerisinde geride kalan üniversitelerimiz de silkindiler, kendilerine geldiler ve esas asli görevlerinin; bilim, teknoloji üretmek, en iyi eğitimi öğrencilere vermek olduğunun farkına vardılar ve şimdi yarış içerisine girdiler.”

Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın en iyi üniversiteler listesine 2 yeni Türk üniversitesinin girdiğini ve birinin vakıf üniversitesi olduğuna dikkat çekerek, kısa süre içinde bu üniversitenin de aynı başarıyı göstereceğine inandığını söyledi.

“SİZİN BAŞARINIZ TÜRKİYE'NİN BAŞARISI OLACAKTIR''

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, Kartal Dragos'taki tesisleri üniversiteye tahsis ettiği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümete de takdirlerini sundu. Öğrencilere de seslenen Cumhurbaşkanı Gül, ''Çocuklar yeni öğretim yılınız hayırlı olsun, gelecek hep sizler için başarılarla dolu olsun. Sizin başarınız Türkiye'nin başarısı olacaktır'' dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı