KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Her Zaman Bireysel Hak ve Özgürlüklerden Yanayım"

04.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Trabzonspor tesislerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada gazetecilerin terörle mücadele, Anayasa değişikliği ve başörtüsü tartışmalarına ilişkin sorularını cevapladı.
  

 

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz tesislerini ziyaret etti. 

“YENİ ANAYASA YAPMA ARZUSU HERKESTE VAR”

Kulüp Başkanı Sadri Şener ve yöneticilerle görüşmesi sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın seçimlerden önce yeni bir Anayasa yapma konusundaki sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Başbakan'ın açıklama yaptığı sıralarda kendisinin de Trabzon'a yola çıkmak üzere olduğunu ve ayrıntıları bilmediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu güçlü bir şekilde söylediğini hatırlatarak, “Konuşmamda bunun zamanlamasını siyasetçilere bıraktım. Buna siyasi partilerin başkanları karar verecek. Böyle bir Anayasa yapma arzusu herkeste var” diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ VE DAYANIŞMANIN ARTIRILMASI

İçişleri Bakanı Atalay'ın terörle mücadele konusunda “Sabrımız taşıyor” sözlerinin hatırlatılması ve ilgili ülkelerin yetkililerinin terörle mücadelede samimi olduklarına inanıp inanmadığına ilişkin bir soruya Cumhurbaşkanı Gül: “İçişleri Bakanı'nın sözlerini yorumlamak istemem, ancak terörle mücadele dünyanın meselesi. Avrupa ve ABD terörle karşı karşıya. Terörle mücadelede ‘seninki daha tehlikeli benimki daha az tehlikeli’ anlayışı söz konusu olamaz. Herkesin terörle mücadelenin önemini kavradığı kanaatindeyim. Bütün müttefiklerimizden, terörle mücadele konusunda iş birliği ve dayanışmanın artırılması beklentimiz var. İş birliği yeterli mi, değil mi? Bu ayrı bir soru, ama bütün dünyanın terörün ne olduğunu bildiği kanaatindeyim” cevabını verdi.

“BİREYSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN YANA OLDUĞUM BİLİNİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, başörtüsü tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine de, konunun tartışıldığını ve siyasetçilerin tartışmasına karışmayacağını belirterek, “Ne kadar bireysel hak ve özgürlüklerden yana olduğum biliniyor” dedi.

TRABZONSPOR ONUR ÜYELİĞİ

Ziyaret esnasında kulüp faaliyetleri hakkında da bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül'e, Kulüp Başkanı Şener tarafından Trabzonspor ambleminin bulunduğu çini tabak, eşofman ve üzerinde isminin yazılı olduğu 61 numaralı forma hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Gül'e, bir kulüp yöneticisi tarafından da Trabzonspor onur üyeliği belgesi takdim edilmesi üzerine “Trabzonspor'un onur üyesiyim, Beşiktaş'ın da kongre üyesiyim” dedi ve Trabzonspor yöneticilerini dün Beşiktaş'ı 1-0'lık skor ile yenmelerinden dolayı tebrik etti.

“TRABZON’A FUTBOL ÖNDERLİK YAPIYOR”

Trabzonspor tesislerini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, her şehrin öne çıkan bazı özellikleri olduğunu, Trabzon'a da futbol ve sporun önderlik yaptığına dikkat çekti.

Trabzonspor'un lig ve kupa şampiyonluklarıyla 4. büyük takım olduğunu belirterek, büyük takımların çoğalması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Bursaspor'un bunun işaretlerini verdiğini belirterek, “Bir ülke kalkınırken, güçlenirken her yönüyle kalkınır. Sadece siyasetle, ekonomiyle güçlü olunmuyor. Sporda, müzikte ve bilimde de kalkınma oluyor'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra tesislerde kulüp yönetici ve görevliler ile öğle yemeği yedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı