KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Trabzon'da

04.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü Trabzon Havaalanı'nda Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Mustafa Cumur, Asım Aykan, Cevdet Erdöl ve Kemalettin Göktaş, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gaziler ile diğer ilgililer karşıladı.


Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak valiliği ve garnizon komutanlığını ziyaret etti. Valilik önünde Vali Recep Kızılcık tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, tören mangasını selamladı.

TRABZON: “TÜRKİYE'YE RENK VE ZENGİNLİK KATAN İL”

Cumhurbaşkanı Gül, Vilayet makamında yaptığı konuşmada, Karadeniz'in merkezi konumundaki tarihi kent Trabzon'u ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Trabzon'un her bakımdan kendisine has özellikleri ile Türkiye'ye renk ve zenginlik katan bir il olduğunu söyledi. Trabzon Havaalanı'na inerken sahili görme imkânı olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Gül, daha önceki ziyaretlerinde geldiği Trabzon ile bugünkü Trabzon arasında büyük fark olduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı.

 

 

TRABZON’UN TÜRKİYE’YE KATKILARI

Cumhurbaşkanı Gül, Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet döneminde fethedildiğini, Yavuz Sultan Selim'in kentte valilik yaptığını ve Kanuni Sultan Süleyman'ın da Trabzon'da doğduğunu hatırlatarak, kentin Kurtuluş Savaşı döneminde oynadığı role de dikkat çekti.

Trabzon'un Türkiye'ye büyük devlet adamları kazandırdığını ve büyük iş adamları çıkardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Trabzon'un nüfusundan daha fazla sayıdaki Trabzonlunun, başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlerde yaşadığını, geleneklerini de buralarda sürdürdüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'e ziyareti vesilesiyle Vali Kızılcık tarafından porselen bir fincan hediye edildi. Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti anısına Valilik Özel Defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Trabzon Spor Tesisleri ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı törenine katılacak.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı