KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Ahtisaari Çırağan Sarayı'nda

16.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Martti Ahtisaari ile beraberindeki heyeti Çırağan Sarayı’nda kabul etti.

Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Ahtisaari kabulde, terör olaylarından dolayı başsağlığı diledi ve terörün her türlüsünü kınadı.

Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, komisyon raporlarının çok yankı bulduğunu ve en zor zamanlarda Türkiye’ye destek olduğunu ifade etti. “Türkiye diğer adaylardan faklı muamele görmemeli” diyen Cumhurbaşkanı Gül, her adayın eşit muamele görmesi gerektiğini belirtti.

Ahtisaari de, Cumhurbaşkanı Gül’e komisyonun çalışmaları hakkında bilgi vererek, komisyona iki yeni üyenin katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül ise, komisyonun aynı kararlılık ve etkinlikle çalışmalarına devam edeceğinize inandığını söyleyerek, yeni katılan üyelere başarılar diledi. Komisyonun saygınlığının herkesçe malum olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, aynı çerçevede devam edileceğine inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Ahtisaari kabulde ayrıca, Avrupa ve Türkiye’deki siyasi gelişmeleri değerlendirdiler.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı