KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Çırağan Sarayı'nda

15.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ve beraberindeki heyeti Çırağan Sarayı’nda kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, İran ile Türkiye arasındaki her seviyede temas ve istişarelerin sık biçimde yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Rahimi’nin Türkiye’de yararlı görüşmeler yapacağını inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Rahimi de sıcak karşılamaya teşekkür ederek, Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu bildirdi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın özel selamını ileten Rahimi, İran ile Türkiye ilişkilerinin en üst sevide olduğunu ve örnek teşkil ettiğini vurguladı. “İran, Türkiye ile ilişkilerine büyük önem veriyor” diyen Rahimi, Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkileri 30 milyar dolara çıkartma hedefi olduğunu ve ziyaretinde bu hedef doğrultusunda beş bakanın kendisine eşlik ettiğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül de, ikili ilişkilerin her alanda gelişmesinin önemine vurgu yaparak, 30 milyar dolarlık hedefin önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, iki ülke arasında bazı alanlarda önemli potansiyelin var olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı