KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Iraklı Türkmen Milletvekili El Mevla Tarabya Köşkü'nde

14.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Iraklı Türkmen Milletvekili El Mevla Tarabya Köşkü'nde


Cumhurbaşkanı Gül, Iraklı Şii Türkmen Milletvekili Taki El Mevla ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti. Misafir heyette eski Türkmen milletvekili Muhammed Mehdi de yer aldı.

Taki El Mevla kabulde, Türkmen milletvekillerini Irak Meclisi’nde tek bir grup altında toplamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise bu yönde yapılan çalışmanın çok yararlı bir fikir olduğunu ifade etti.

”NÜFUS SAYIMI IRAK’TA ÇATIŞMAYI KÖRÜKLER” UYARISI

Misafir Türkmen milletvekili, mevcut şartlarda Irak’ta nüfus sayımı yapılmasının, etnik ve mezhepsel kutuplaşmayı körükleyebileceğini savundu. Sayımın ertelenmesi için gayret sarf ettiklerini belirten Mevla, 2003 yılındaki askerî müdahale sonrasında memleketlerinden göç etmek zorunda kalan Türkmenlerin içinde bulunduğu sorunlara değindi. El Mevla, Türkmenlerin eski yerleşim bölgelerine geri dönebilmeleri için asgari şartları haiz konutlar inşa edilmesinin faydalı olacağına dikkat çekti. Türkmen milletvekili, zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Telafer ahalisine cüzi mahiyette gıda, giyecek ve diğer günlük ihtiyaç maddeleri yardımı yapılmasının yararına işaret etti.

TELAFER’DE ORTAK ÜNİVERSİTE

El Mevla, bu yardımların yanı sıra Telafer'de ortak bir üniversite kurulmasını da arzu ettiklerini de belirtirken, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, üniversitenin kurulması yolunda her türlü yardımı yapacağını kaydetti. Ayrıca, kritik bir dönemeçten geçen Irak'ta, Türkmenlerin birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket etmelerinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, misafir milletvekilinden Iraklı Türkmenlere selam ve muhabbet dileklerini iletmesini istedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı