KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Neticeyi Herkesin Büyük Bir Saygıyla ve Olgunlukla Karşılaması Gerekli"

12.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya İlköğretim Okulu’nda referandum için oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte oy kullandıktan sonra basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, bugün demokrasinin güzel yanlarından birinin yaşandığını, önemli konular söz konusu olduğunda demokrasilerde son sözü halkın söylediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de halk ne düşünüyorsa, onu sandıklarda söylüyor. Bugün akşam neticeler belli olacak, neticeler nasıl çıkarsa çıksın halkımız için hayırlı olmasını, iyilikler getirmesini temenni ediyorum. Neticeyi herkesin büyük bir saygıyla ve olgunlukla karşılaması gerektiğini burada tüm vatandaşlarıma ve herkese, bütün Türkiye’ye hatırlatıyorum.”


“YARINDAN İTİBAREN TÜRKİYE’NİN HEP BERABER KUCAKLAŞARAK ÖNÜNE BAKMASI GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Gül, siyasi mücadelelerin bazen sert ve çekişmeli olabileceğini, bunun çok partili sistemlerin doğasında olduğunu belirterek, “Zaman zaman siyasetçiler miting meydanlarında niyetlerini aşan konuşmalar yapabilirler. Bütün bunların orada kalması gerektiği kanaatindeyim. Söylenenler söylendi. Herkes söyleyeceğini miting meydanlarında, televizyon programlarında söyledi ve orada bırakması gerekir. Yarından itibaren Türkiye’nin hep beraber kucaklaşarak önüne bakması gerekir. Enerjimizi halkın sorunlarına, Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin daha güçlü hale gelmesine, halkımızın daha mutlu olmasına harcamak, bununla uğraşmak gerekir. O açıdan şimdiden neticeler hayırlı olsun diyorum. Türkiye’nin geleceğinin daima parlak olduğunu hepimizin çok daha fazla çalışmamız gerektiğini, elbirliği içinde çocuklarımıza gençlerimize herkese çok daha güzel bir Türkiye inşa ettiğimizi hatırlatmak istiyorum.

“İNŞALLAH BU AKŞAM DA TÜRKİYE’YE ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI ARMAĞAN EDECEKLER”

Bir başka soru üzerine de akşam gerçekleşecek Türkiye-ABD Dünya Basketbol Şampiyonası final karşılaşmasını izleyeceğini yineleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Bunlar Türkiye için gurur kaynağı oluyor. Türkiye’de büyük organizasyonların yapıldığını görürseniz, Türkiye’nin ne kadar ilerlediğinin güçlendiğinin işaretleri bunlar. Büyük müzik organizasyonları, spor organizasyonları, çok büyük bilimsel toplantılar, konferanslar siyasi toplantılar, bütün bunlar artık Türkiye’de yapılıyor. Türk takımları, Türkiye’yi temsil edenler de çok güçlü oluyor. Millî Takımımızın başarılarının devam edeceğine inanıyorum. İnşallah bugün akşam da Türkiye’ye çok büyük bir başarı armağan edeceklerdir, zaten şimdiye kadar geldikleri nokta olağanüstü. Bu bile Türkiye için çok büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur.”

Cumhurbaşkanı Gül, Konut’a dönüşünde okulun yanında bulunan taksi durağını ziyaret ederek, buradaki taksicilerle bir süre sohbet etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı