KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Referandum Yorumu: "Bütün Vatandaşlarımızın Doğuda, Batıda, Bu Görevini Yapması Lazım"

10.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cuma Namazını kılmak için ayrıldığı Tarabya Köşkü çıkışında gazetecilerin referanduma ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlara bu haklarını kullanması çağrısı yaptı.


Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazına gitmek üzere Tarabya Köşkü'nden çıkarken kendisini bekleyen çocuklar ve gazetecilerle bayramlaştı. Çocukları tek tek öpen Cumhurbaşkanı Gül, dün de birkaç çocuk ile bayramlaştığını hatırlattı. Bir basın mensubunun, “Vatandaşların ilgisi size genelde yoğun ama bayramlarda çocukların ilgisi biraz daha fazla” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Öyle. Bayram deyince çocuklar akla geliyor. Çocukların sevinci, onların mutluluğu. Görüyorsunuz hepsi birbirinden güzel” şeklinde konuştu. Çocuklarla toplu fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, “Bayramın tadı bunlarla birlikte oluyor” dedi.

“HERKES VATANDAŞLIK GÖREVİNİ YAPMALI”

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, “Efendim bugün deniz dalgalı” sözleri üzerine, “Deniz dalgalı ama dalgalar durulacak. Düzene girecek her şey” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, bir basın mensubunun referanduma ilişkin sorusunu ise “Referandum var. Tabii ki herkes görevini yapacak. Herkesi görevini yapmaya çağıracağım. Herkesin bu hakkını kullanması çok önemli. Bütün vatandaşlarımızın doğuda, batıda, her tarafta bu görevini yapması lazım. İnşallah memleketimiz için hayırlı olur” diyerek cevapladı.

“UMARIM BU BAŞARIYI FİNAL İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

Dünya Basketbol Şampiyonası’yla ilgili olarak da konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Sırbistan ile oynanacak maça gideceğim ama yalnız gitmeyeceğim. Sırbistan Cumhurbaşkanı da maçı izlemek istiyor. Birlikte maçı izleyeceğiz. Millilerimiz çok başarılı oldu. Umarım bu başarıyı final ile taçlandıracağız.” dedi.

VATANDAŞLARLA BAYRAM SOHBETİ

Cuma namazını Tarabya Merkez Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, cami çıkışında vatandaş, esnaf ve güvenlik kuvvetleriyle bayramlaştı.

Tarabya Meydanı’nda vatandaşlarla ayak üstü sohbet eden ve Tarabya Polis Merkezini de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, civardaki esnaflarla da bayramlaşarak selamlaştı. Bu sırada bir esnaf Cumhurbaşkanı Gül'e şeker ikram etti. Bir dondurmacıya da giren Cumhurbaşkanı Gül, burada da vatandaşlarla sohbet etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı