KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Referandumdan Sonra Türkiye'nin Büyük Meselelerine Daha Soğukkanlı Bakılabilir"

30.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Referandumdan Sonra Türkiye'nin Büyük Meselelerine Daha Soğukkanlı Bakılabilir"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, “Siz İstanbul’da sivil toplum örgütleriyle akademisyenlerle bir araya geldikten sonra; ‘Sayın Cumhurbaşkanının doğrudan kamuoyuna mesaj verme niyeti olacak’ şeklinde ifadeler var. Hem o ifadeler doğru mu, hem referandum sonrası yeniden bölgeye gitmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Şimdi onlar, Vamık Volkan, ciddi bir çalışma yapıyorlar. O çalışmalar hakkında bana biraz bilgi verdiler. Ama bunlar sessiz yapılacak çalışmalar. Bakalım, neticelensin bu işler” cevabını verdi.

Bir başka soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Sorunları çözme yerine sorunları kullanma çok oluyor Türkiye'de. Sorunları kullanmak, daha kolay oluyor herkes tarafından” dedi.

“BİRAZ BEKLEYELİM”

Cumhurbaşkanı Gül, genel af tartışmalarıyla ilgili bir soruyu da, “Şimdi ne denirse polemiğe girer. O bakımdan referandum süreci bitsin, ondan sonra konuşulur” diye cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül, referandum sürecinde yükselen tansiyonun düşmesine yönelik bir çağrıda bulunup bulunmayacağına ilişkin bir soruyu cevaplarken de, “Yeteri kadar çok söyledim. Her gün aynı şeyi tekrarlayacak halim yok. Referandum bitsin bakalım. O zaman sakinleşir ortalık. O zaman Türkiye'nin büyük meselelerine daha soğukkanlı bakılır. Şimdi nasıl olursa olsun, ister istemez bir sandık söz konusu olunca her şey polemik konusu oluyor. Biraz bekleyelim bakalım” diye konuştu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı