KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türk Hükümeti ve Halkı Bütün Kurumlarıyla Pakistan'ın Yanındadır"

20.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan’da meydana gelen sel felaketi ile ilgili Tarabya Köşkü'nde bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül açıklamasında Pakistan’da yaşanan ve milyonlarca insanı evsiz, on milyonlarca insanı aç, susuz bırakan doğal afete dikkat çekerek, “Böyle büyük bir dram, kardeş bir ülkede yaşanmaktadır. Şüphesiz ki Pakistan'ın kendi gücüyle bu büyük felaketin altından kalkması mümkün değildir. Onun için büyük bir uluslararası yardım kampanyasına ihtiyaç vardır. Türkiye dost ve kardeş Pakistan'ı hiçbir zaman unutmayacaktır ve bundan dolayı da birçok sivil toplum örgütü, resmî kuruluşlar, vatandaşlarımız, gazeteler yardım kampanyaları başlatmışlardır. Bu yardım kampanyalarına vatandaşlarımın katılması, herkesin gücü nispetinde katkıda bulunması, çok büyük bir insanlık görevi olacaktır” dedi.

KURTULUŞ SAVAŞI’NDAN GELEN MUHABBET

Pakistan'ın Türkiye'ye ve Türklere karşı sevgisi ve muhabbetinin, gerçek bir sevgi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Kurtuluş Savaşı’nda ülkemiz çok büyük zorluklar çekerken, o zamanki Pakistan'da, Türkiye için büyük yardımlar toplandığını ve Türkiye'ye ulaştırıldığını hatırlattı.

“RAMAZAN, DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA AYIDIR”

Cumhurbaşkanı Gül açıklamasında, “Bugün bizim de böyle bir doğal afet karşısında kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor ve onlara gücümüz yettiğince yardımcı olmamız gerekiyor. İnanıyorum ki, bu yardım kampanyalarına halkımız gücü nispetinde katılacaktır. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı zaten dayanışma ve yardımlaşmayı teşvik eden bir aydır. Bundan da istifade ederek Türkiye, sadece kendisinin yaptığı yardımlarla değil, bütün dünyayı da bu yardım kampanyalarına katılmaya teşvik etmiş olacaktır. Bu vesileyle Pakistan'a bir kez daha geçmiş olsun diyorum, hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum ve Türk hükümetinin, Türk halkının bütün kurumlarıyla Pakistan'ın yanında olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı