KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Hiçbir Şeyin Üstünün Kapatılması Söz Konusu Değil"

20.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cuma namazını Bebek Camii’nde kılan ve cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Heronlar ve Pakistan’da yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir basın mensubunun cami çıkışında “Genelkurmay Başkanı ile görüşmenizde acaba Heron olayı gündeme gelecek mi?” şeklindeki sorusuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, “Genelkurmay Başkanımız, biliyorsunuz yaşı dolayısıyla emekli oluyor. Onun için bugün bana vedaya gelecek. Ama bununla ilgili açıklama da zaten Genelkurmay tarafından yapılacak, kamuoyunda bu konularla ilgili kafa karıştırıcı birçok şeyler oluyor; tabii onunla ilgili açıklamalar yapılacak. Zaten böyle bir olay olunca herkes sorar, takip edilir. Silahlı Kuvvetler içerisinde soruşturmaları yapılıyor. Hiçbir şeyin üstü kapatılıyor diye bir şey söz konusu değil. Bununla ilgili zaten açıklamalar yapılacak. Bunlar yalnız çok teknik konular tabii, bu bakımdan o açıklamaları bekleyin” ifadelerini kullandı.

PAKİSTAN: “TÜRKİYE’NİN CANDAN DOSTU VE KARDEŞİ”

Pakistan’daki sel felaketini hatırlatarak, konuya ilişkin bir mesajı olup olmadığını soran basın mensuplarına cevaben de Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’ın Türkiye’nin “candan dostu ve kardeşi” olduğunu vurgulayarak, Türkiye ve Pakistan’ın bütün uluslararası kuruluşlarda birbirini desteklediğini kaydetti.

Pakistan halkının Türk halkına olan sevgi ve bağlılığının tarihin derinliklerinde, neredeyse 100 yıl kadar öncesine dayandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde, Balkan Savaşları’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda Türk halkı çok büyük sıkıntılar çekerken, bugünkü Pakistan’ın, Hindistan’ın ve Bangladeş’in bulunduğu yerlerde toplanan çok miktardaki yardımın Türkiye’ye ulaştırıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, bu yardımların değerinin çok büyük olduğunu vurguladı.

PAKİSTAN’A SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’ın çok büyük doğal bir afetle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye’de devletin birçok kurumu, sivil toplum kuruluşları ve gazetelerin yardım kampanyaları başlattığını memnuniyetle gördüğünü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de uçak göndereceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarımıza, yardımlaşmanın en dorukta olduğu, içinde bulunulan Ramazan günlerinde Pakistan halkına sahip çıkmaları ve yardım kampanyalarına katılmaları çağrısında bulundu. Pakistan ile sadece kardeş ve dost olduğumuz için değil, insanlığın gereği olarak da Türk halkının üstüne düşeni yerine getireceğine inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, birkaç gün önce Marmara depreminin yıl dönümünün anıldığını hatırlatarak, Türk halkının doğal afetin ne olduğunu çok iyi bildiğini aktardı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı