KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Yelken Yarışlarının Startını Verdi

12.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yelken Yarışlarının startını veren Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Boğazı’nda daha önce yaşanan Independent gemisi kazasını hatırlatarak çevreye duyarlılık çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Yelken Kulübü (İYK) tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yelken Yarışlarının startını verdi. Fenerbahçe Burnu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Yelken Kulübü’nün neredeyse Cumhuriyet ile aynı yaşa sahip bir kulüp olduğunu belirtti.

 


 

“SPOR, GENÇLERE DİSİPLİN VE HUZUR KAZANDIRIR”

Ülkemizin etrafının denizlerle çevrili olmasına karşın, denizle çok kaynaşmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu noktada İstanbul Yelken Kulübü’ne önemli görev düştüğünü ve kulübün de bu konuda büyük gayret gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, sporun önemine ve tüm dallarının tanıtılması gerekliliğine de işaret ederek, “Gençlerin bir sporla ilgilenmesi onlara bir disiplin kazandırır, onlara huzur kazandırır, bir terbiye kazandırır ve onları hayatta her dalda başarılı kılar” dedi.

BİLİM, KÜLTÜR VE SPORA CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİ

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra konuşmalarında, bilimsel faaliyetleri, kültürel çalışmaları ve sportif faaliyetleri himayesine alacağını söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede de yelken yarışlarını himayesine aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu himayesine aldıktan sonra ulusal ve uluslararası alanda ilginin arttığını ve Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıları olduğunu aktararak, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İstanbul Yelken Yarışları’nın da İstanbul’un güzelliğinin tüm dünya tanıtılmasına aynı şekilde önemli katkıları olacağını ümit ettiğini söyledi.

İSTANBUL BOĞAZI VE TANKER TEHLİKESİ

Yelken ve deniz denildiğinde çevre konusunun da akla geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, tankerleri İstanbul Boğazı’ndan mümkün olduğunca uzak tutmak konusunda sivil toplum kuruluşları, çevre kuruluşları ve basına daha duyarlı olmaları çağrısında bulunarak İstanbul Boğazı’nda geçmiş yıllarda meydana gelen Independent gemisi kazasını örnek gösterdi.

SPORCU ÇOCUKLARLA SOHBET

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda çalışmalarından kulübün yöneticilerine teşekkür ederek yarışmacılara başarı diledi. Kulüp Başkanı Sehyun Binzet'in kendisine verdiği kornayı 3 kez çalarak, yelken yarışının startını veren Cumhurbaşkanı Gül ayrıca tören alanında bulunan sporcu çocuklarla da sohbet etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı