KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Irak'ı Iraklılar Yönetmelidir"

10.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Irak'ı Iraklılar Yönetmelidir"

 

Irak Eski Başbakanı İbrahim El Caferi’yi kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Irak’ın toprak bütünlüğü, birliği ve
Irak halkı tarafından idare edilmesini en mühim husus olarak gördüğünü vurgulayarak, “Irak’ı Iraklılar yönetmelidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Eski Başbakanı ve Millî Islah Hareketi Başkanı İbrahim El Caferi ile beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti.

Bir yıl aradan sonra Türkiye’yi ziyaret eden Caferi’yi yeniden Türkiye’de görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Zor dönemlerde Irak’a hizmet ettiniz, umarım hizmetleriniz devam eder” dedi.

“TÜRKİYE, IRAK HALKI ARASINDA HİÇBİR AYRIM GÖZETMEZ”

Irak halkının içinde bulunduğu zor günleri en kısa süre içinde atlatıp huzur ve istikrar içinde yaşamasının Türkiye’nin en önemli temennisi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Biz Irak halkını kardeşçe ve barış içinde yaşayan bir halk olarak görmek istiyoruz. Türkiye, Irak halkı arasında hiçbir ayrım gözetmez, bütün Iraklıları kardeşi olarak görür. Irak halkının tamamı Türkiye’nin kardeşi ve akrabasıdır” şeklinde konuştu.

“IRAK’I IRAKLILAR YÖNETMELİDİR”

Irak’ın siyasi ve devlet yapısı açısından yeniden inşa edildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu kapsamda Irak’ın toprak bütünlüğü, birliği ve Irak’ın Irak halkı tarafından idare edilmesini en mühim husus olarak gördüğünü vurguladı. “Irak’ı Iraklılar yönetmelidir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini, ‘bütün Irak halkını kapsayan bir hükümetin kurulması’ temennisiyle tamamladı.

EL CAFERİ: “TÜRKİYE HEM BÖLGESİNE HEM DÜNYAYA HİTAP EDEN BÜYÜK BİR ÜLKE”

Ülkesindeki mevcut durum ve siyasi gelişmelerle ilgili bilgi veren Irak Eski Başbakanı ve Milli Islah Hareketi Başkanı İbrahim El Caferi ise Türk halkının Ramazan ayını tebrik etti ve “Türkiye hem bölgesine, hem dünyaya hitap eden büyük bir ülkedir” ifadesini kullandı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı