KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye AB'nin Ortak Değerlerini Yayan Bir Ülke"

10.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Vanackere ile beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB-Türkiye ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Belçika'nın 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren AB Dönem Başkanlığını üstlenmesi nedeniyle Türkiye'nin AB üyelik sürecinin de değerlendirildiği kabulde Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin AB yolundaki kararlılık ve iradesini bir kez daha ifade etti.

“AB SÜRECİ TÜRKİYE’NİN EN ÖNCELİKLİ KONUSUDUR”

İki ülke arasındaki siyasi ve mevcut ilişkilerden memnun olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Gül, Belçika’nın AB Dönem Başkanlığı’nı tebrik etti. AB sürecinin Türkiye’nin en öncelikli konusu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, AB üyeliğinin bir devlet politikası ve partiler üstü bir süreç olduğuna dikkat çekti.

“AB SÜRECİNDEKİ PROBLEMLER TEKNİK DEĞİL SİYASİ”

AB sürecinin bazen problemli bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Bunlar teknik değil, siyasi problemlerdir. Bu tip problemlerin yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Belçika’nın dönem başkanlığında olabildiğinde fazla fasıl açılmasını görmeyi arzu ettiğini söyleyerek “Türkiye bölgesinde AB’nin ortak değerlerini yayan bir ülkedir” diye konuştu.

BELÇİKA’DA YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞLARI DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Görüşmede Belçika ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, Belçika’da yaşayan Türk vatandaşlarının üçte ikisinin Belçika vatandaşı olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar Türkiye ile Belçika arasındaki dostluk köprüsüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Belçika Kralı II. Albert’i Türkiye’de görmekten duyacağı memnuniyeti ifade ederek sözlerini tamamladı.

VANACKERE: “MİNİMUM TAAHHÜTLE MAKSİMUM SONUÇLAR ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi veren konuk Bakan Vanackere, Türkiye’ye ilk defa geldiğini ama gördüklerinden çok etkilendiğini ifade ederek sözlerine başladı. Vanackere, “Bu son gelişim olmayacak. Ülkenize sık sık geleceğim” dedi. Lizbon Antlaşması’nın ruhuna uygun bir dönem başkanlığı yerine getireceklerini kaydeden Vanackere, “Minimum taahhütle maksimum sonuçlar almaya çalışacağız. AB’nin genişleme yorgunluğu ve AB’ye yönelik şüphecilikle de kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı