KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den 35. Madde Açıklaması: "Meclis'te El Birliği İçinde Ele Alınmalı"

23.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin değiştirilmesi önerilerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, bu maddenin zaman zaman istismar edildiğini ve Meclis’teki siyasi partilerin katılımıyla değiştirilebileceğini belirtti.

Tarabya Meydanı’nda vatandaşlarla çay içen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TSK İç Hizmetler Kanunu’nun 35. maddesinin değiştirilmesi önerisi konusundaki değerlendirmesini” sorması üzerine şunları söyledi:

“35. maddeyi okursanız, bu madde içinde herhangi bir şekilde Meclis dışı kimseye bir görev verme söz konusu değildir. Ancak açıkçası bu madde istismar ediliyor. Bazen bilerek, bazen bilmeyerek istismar ediliyor. Onun için bu maddenin el birliği içerisinde meclis açılınca ele alınması lâzım. Madem ana muhalefet partisi, iktidar partisi ve diğer partiler hep bu görüşteler, yanlış anlamaları düzeltmek için, herhangi bir şekilde ileride istismara fırsat vermemek için bunun tekrar yazılması ve düzeltilmesi gerektiği kanaatindeyim. Meclis açılınca bunu el birliğiyle hep beraber yapabilirler kanaatindeyim. Dediğim gibi içini okursanız, öyle hiç kimseye aslında yetki falan vermez. Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamak... Meclis varken, meclisin üstünde bir güç yok ama zaman zaman bu farklı yorumlanır. Zaman zaman buradan bazıları kendilerine görev çıkartırlar o açıdan bunu önlemek için bunun düzeltilmesi, daha açık şekilde yeniden yazılmasının doğru olduğu kanaatindeyim. Onun için meclis açılınca bütün partiler hep beraber, el birliği içerisinde bunların zaman zaman konuşulması, silahlı kuvvetleri yıpratacak şekilde olmaması gerekir. Nasıl bütün demokratik standartlarımız gözden geçiriliyor, bu da o şekilde gözden geçirilir ve yapılır.”

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı