KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Harp Akademisi Mezuniyet Törenine Katıldı

21.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

İki günlük kısa bir çalışma ziyareti için Mısır’a giden Cumhurbaşkanı Gül, bu kapsamda Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü. Cumhurbaşkanı Gül görüşme öncesinde de Mısır Harp Akademisi Mezuniyet Töreni’ne katıldı.”

Basın Açıklaması
Kabuller
Serbest Kareler

Törene gelişinde Mısır Başbakanı Ahmed Nazif tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Nazif ile bir süre ayaküstü sohbet etti. Daha sonra Harp Akademisi Şeref Tribünü’nde yerini alan Cumhurbaşkanı Gül, gösterileri ve geçit resmini izledi.

MISIR SEMALARINDA TÜRK BAYRAĞI

Mısır Ulusal Marşı ve İstiklal Marşı’nın askerî bando tarafından çalındığı törende, Türk Bayrağı paraşütçüler tarafından Mısır semalarında dalgalandırıldı. Gösterilerin bir kısmında askerî öğrenciler Mısır bayrağıyla birlikte dev bir Türk bayrağını taşırken, Türk Askerî Bando Marşı da çalındı.

Cumhurbaşkanı Gül törende ayrıca, başarılı öğrencilerden bazılarına madalyalarını verdi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in Harp Akademisi Mezuniyet Töreni nedeniyle üst düzey askerî zevata verdiği yemeğe iştirak etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, görüşmenin ardından Türkiye’ye döndü.

Kahire’den İzlenimler

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı