KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Mısır'a Gitti

20.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Çalışma ziyareti için gittiği Mısır’a hareketinden önce basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, Hakkâri’de şehit olan 6 askere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir çalışma ziyaretinde bulunmak amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne gitti.

 

 

Hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basına bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerinin başında Hakkâri’nin Çukurca Üs Bölgesi’nde meydana gelen ve 6 askerimizin şehit olduğu saldırıya değinerek, “6 askerimiz vatanın birliği, bütünlüğü için, memleketimizin huzuru için kahramanca canlarını feda etmişlerdir. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in daveti üzerine bir çalışma ziyareti gerçekleştireceğini belirterek, Türkiye ve Mısır cumhurbaşkanlarının yılda iki kez bir araya gelerek istişarelerde bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaretin iki ülke arasında iş birliğine verilen önemin açık bir işareti olduğunu belirtti.

Ziyareti sırasında iki ülke ilişkilerinin yanı sıra, Türkiye ile Mısır’ı yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında istişarelerde bulunacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Mısır Harp Akademisi’nin mezuniyet törenine katılacağına söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha da geliştirilmesine, iki ülke halkı arasındaki yakın bağların güçlendirilmesine ve bölgede barış, istikrar ve refahın temini çabalarına katkıda bulunacağına olan inancını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL MISIR'A ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'in davetlisi olarak, çalışma ziyareti için gittiği Mısır'a ulaştı. Cumhurbaşkanı Gül'ü Kahire Havalimanı'nda Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Raşid Muhammet Raşid ve öteki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Akşam yemeğinde, Mısır'da birinci öğretim yılını tamamlayan Uluslararası Selahaddin Türk Okulu'nun öğrencileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, okul yetkililerinden okulun çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Gürcistan'da düzenlenen Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda matematik dalında bir öğrencisi altın madalya kazanan okulun başarısını simgeleyen plaket Cumhurbaşkanı Gül'e sunuldu. Öğrencilerle birlikte fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı