KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül CERN Başkanını Kabul Etti

13.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN) Başkanı Dr. Sergio Bertolucci ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, CERN heyetinin ziyaretine çok önem verdiğini belirterek, Türkiye’nin, CERN’de1960’dan bu yana gözlemci olduğunu ve tam üye olmak istediğini vurguladı. Heyetin Türkiye’deki sunum ve incelemelerinden memnun kalmasına sevindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bilimsel çalışmalara önem verdiğini ve birçok bilimsel çalışmayı himayesine aldığını ifade etti. Türkiye’nin, bilimsel çalışmalardaki başarıları ödüllendirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, bilime verilen önemin göstergesi olarak, son zamanlarda Ar-Ge çalışmalarının teşvik edildiğini vurguladı.

CERN heyeti de kabulde, Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten ve ziyaretleri sırasında genç insanların bilime ilgi duyduklarını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül de, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak, gençlerin bilim konusunda teşvik edildiğini ve en açık örnek olarak Bilge Zeren Aksu’nun bu kabulde bulunduğunu ifade etti. CERN’in faaliyet ve programlarının Türkiye’de iyi tanıtılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, AB’ye tam üye olunmamasına rağmen, 6. Çerçeve Programı’na tam katıldığını ve bu programa sunulan projelerde ciddi bir artış olduğunu sözlerine ekledi.

Heyetin CERN’e daveti üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleşmesi planlanan İsviçre ziyaretinde, CERN’i de ziyaret edeceğini belirtti. 

BİLGE ZEREN AKSU

Ankara Fen Lisesi öğrencisi olan Bilge Zeren Aksu, Intel’in düzenlediği Geleneksel Intel Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) ödül alan Türk gençler arasında yer alıyor.

Oksijenin soğuk plazma mikroorganizmalar üzerindeki etkilerini araştıran ve ışın yardımıyla cilt kanseriyle mücadele üzerine bir proje hazırlayan Aksu’nun bu projesi, CERN tarafından Birincilik Ödülü’ne layık görüldü. Aksu’nun projesi aynı zamanda Plazma Bilimleri Koalisyonu (CPS) tarafından da birincilikle ödüllendirildi. 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı