KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"İstanbul'un Ekonomisi ve Kültürü Türkiye'nin Gücüdür"

02.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

İstanbul Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İsrailli bakanla görüşmesi ve iç siyasi gündeme dair çeşitli konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valiliği’ne giderek, Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret etti.

“İSTANBULLULARA HİZMET ETMEK, TÜRKİYE’YE HİZMET ETMEK GİBİDİR”

Burada yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya yeni görevinde başarılar dilemek için ziyarette bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Cağaloğlu, Babıali yokuşu İstanbul’un merkezidir. Bir zamanlar hepiniz buradaydınız. Şimdi farklı farklı yerlere gittiniz. İstanbul tabii ki dünya şehri, büyük bir şehir. Böyle büyük bir şehirde görev yapmak herkes için muhakkak ki büyük bir şereftir. Sayın vali için, büyükşehir belediye başkanı için ve diğer herkes için İstanbullulara hizmet etmek, Türkiye’ye hizmet etmek gibidir. Türkiye’nin dört bir yanından her ilimizden herkes İstanbul’dadır. Dolayısıyla İstanbul Türkiye’nin bir karmasıdır artık. Bütün Türkiye Cumhuriyetimizin, topraklarımızın her köşesinden insanlar buradadır. Hatta Türkiye sınırlarının ötesinden de akrabalarımız yine buralarda temsil edilmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’un birçok medeniyetin gelip geçtiği şehir olduğunu belirterek, “Bu şehre gözbebeğimiz gibi bakmak hepimizin görevidir. Burada yaşayan insanları mutlu etmek, Türkiye’yi mutlu etmek demektir. İstanbul’un ekonomisi, kültürü, sanatı, edebiyatı aslında Türkiye’nin gücüdür. O bakımdan İstanbul’da görev yapan herkese başta vali bey olmak üzere, emniyet müdürümüz, diğer bütün görevlilere, üstün başarılar diliyorum. Onların başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU’NUN İSRAİLLİ BAKANLA GÖRÜŞMESİ

Açıklamasının ardından bir basın mensubunun sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Benjamin Ben-Eliezer görüşmesinin normal olduğunu, dışişleri bakanlarının savaş halinde bile oturup konuştuklarını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortada büyük bir sorun var. Böyle bir talep olmuş ve görüşme gerçekleşmiştir. Görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediği değil, ne konuşulduğu önemlidir.”

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNİN BULUŞMASINA DESTEK

Son terör olaylarının ardından iktidar ve muhalefet liderlerinin bir araya gelmesi konusunda yaşanan polemiğe ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Şimdi biliyorsunuz büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Türkiye çok büyük bir sorun ile karşı karşıyaysa, bunları hiç polemik konusu yapmamak gerekir. Herkesin bir özgüven içerisinde hareket etmesi gerekir. Biliyorsunuz, ben, bütün parti başkanlarını davet ettiğimde uzun uzun herkesle geniş bir şekilde görüştüm. Şimdi doğrusu Hükümet, Ana Muhalefet Partisi ve Meclisimizdeki diğer partiler, onların muhakkak görüşmesi gerekir. Görüşüp olup bitenler hakkında daha detaylı bilgilendirmek gerekir. Şüphesiz ki bilgiler hep hükümettedir. O açıdan bunları hiç polemik konusu yapmadan, büyük bir öz güvenle, bazen sizlerin önünde konuşulmayacak konuları, Türkiye’nin yönetiminden sorumlu, gerek iktidar partisi olsun, gerekse muhalefet partileri olsun, onların da sorumlulukları var; Mecliste oldukları için. Onların bilgilendirilmesi, onlarla konuşulması gerektiğine inanıyorum. Ben bu bilgilendirmeyi yaptım. Gerekirse başka formatlarda buluşulabilir. Ama burada önemli olan şudur, böyle önemli bir konuda katılımcılık çok önemlidir.”

Herkesin siyasi tavrının farklı olabileceğine ve siyasi partilerin, demokrasinin gereği olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Çoğulculuk, demokrasinin gereğidir. Farklı farklı fikirler, farklı farklı yollar demokrasinin gereğidir. Ama Türkiye’nin çok önemli bir meselesi olduğunda da partilerin, ‘Nasıl olacak, ne olacak’ gibi usul meselelerini aşarak, muhakkak ki oturup görüşmeleri gerektiği kanaatindeyim.”

TWİTTER PAYLAŞIMLARI: “GÖRÜŞLERİMİ ARANIZDAN BİRİ GİBİ ZAMAN ZAMAN PAYLAŞMAYI TERCİH EDİYORUM”

Twitter’da Mehmet Emre Gül’ün yurt dışındaki sınav başarısı ile ilgili yazdığı mesaja ilişkin bir soru üzerine de, Cumhurbaşkanı Gül, “Herkes tebrik edince ben de onlara teşekkür etmek için bir mesaj yazdım. Ben doğrusu, orayı, siyasi konularla ilgili olarak hiçbir zaman kullanmam ve kullanmayı da düşünmedim. Çünkü o zaman basın toplantılarının, sizlerle görüşmemizin bir anlamı olmaz. Ancak biliyorsunuz, o bir sosyal paylaşım sitesi olduğu için insani konularla ilgili, şahıslarımızla ilgili konularda görüşlerimi ben de bir birey olarak, aranızdan biri gibi zaman zaman paylaşmayı tercih ediyorum. Ancak Cumhurbaşkanı vasfımda açıkçası muhataplarım ayrıdır. Sizlerle ayrıdır, basınla ilişkilerim ayrıdır. Basın ilişkisi olarak hiçbir zaman doğrusu burayı düşünmedim” dedi.

Ziyaret sırasında Vali Hüseyin Avni Mutlu, Cumhurbaşkanı Gül’e bir brifing verdi.

Valiliği ziyaretinin ardından Cuma namazını kılmak için Yeni Cami’ye giden Cumhurbaşkanı Gül’e halk yoğun ilgi gösterdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı