KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Endonezya'dan Türkiye'ye Yirmi Beş Yıl Aradan Sonra Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

29.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Endonezya'dan Türkiye'ye Yirmi Beş Yıl Aradan Sonra Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davetlisi olarak resmî bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono’yu Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı.


Resmî Karşılama
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Yudhoyono'nun Basın Açıklaması

Resmî karşılama töreninin ardından, her iki cumhurbaşkanı, Bayan Hayrünnisa Gül ve Bayan Ani Bambang Yudhoyono’nun da bir bölümüne katıldığı baş başa görüşmeye geçti. Ziyaret kapsamında, iki ülke ilişkileri ve ilave iş birliği imkânları tüm yönleriyle ele alınarak, İKÖ, G-20 ve D-8 başta olmak üzere uluslararası ve çok taraflı platformlardaki verimli diyalog çerçevesinde güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunuluyor.

Cumhurbaşkanı Gül ile Cumhurbaşkanı Yudhoyono, gerçekleştirdikleri baş başa görüşmenin ardından, heyetler arası toplantıya başkanlık ettiler. Görüşmelerde Endonezya’nın İstanbul’da başkonsolosluk açacağının ifade edildiği belirtildi. Ayrıca iki ülke arasındaki vize uygulamasının kaldırılması için çalışmalar başlatılması konusunda da mutabakata varıldı.

Endonezya’dan ülkemize 25 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ziyaret, bu yönüyle de ayrı bir önem taşıyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı