KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Yeni Fikirlerin Tam Zamanı"

23.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

GDAÜ nedeniyle Türkiye’de bulunan heyet başkanları onuruna akşam yemeği veren Cumhurbaşkanı Gül, “Güçlerimizi birleştirmemiz halinde, bölgemize taze bir iyimserlik rüzgarı taşıyacak fırsatımız olduğunu görebiliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, müziğin, kültürel kimliğin en önemli ifadelerinden biri olduğuna inandığını vurgulayarak, “Bizim, dostluğun ve dayanışmanın tınılarını duymaya ve söylemeye ihtiyacımız var. Güçlerimizi birleştirirsek, bölgemize taze bir iyimserlik rüzgarı taşıyacak fırsatı şimdiden görebiliyorum. Yeni fikir ve düşüncelerin tam zamanı” dedi.



 

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, bu bölgenin, Avrupa’nın kalbinde barış, istikrar ve refahı bir araya getirdiğini belirterek, “Bölgenin liderleri olarak biz bunu gelecek nesillere sunmalıyız” dedi.

“ORTAK KÜLTÜREL MİRAS, GEÇMİŞİ GELECEKLE BİRLEŞTİRİYOR”

Bölgedeki ülkelerin zengin tarihî, kültürel ve insani birikimle oluşan ortak geçmiş, paylaşılan değerler ve hedeflerinin büyük bir potansiyel sunduğunu, bugün de bu potansiyeli yönlendirme yönündeki kararlılıklarını açıkladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, ortak kültürel mirasın, geçmişi gelecekle birleştirdiğine dikkat çekerek, bugün politik ve ekonomik entegrasyon için çabaların omurgası olarak görülmesi gereken bağı güçlendirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, müziğin, kültürel kimliğin en önemli ifadelerinden biri olduğuna inandığını vurgulayarak, “Bizim, dostluğun ve dayanışmanın tınılarını duymaya ve söylemeye ihtiyacımız var. Güçlerimizi birleştirirsek, bölgemize taze bir iyimserlik rüzgarı taşıyacak fırsatı şimdiden görebiliyorum. Yeni fikirler ve düşünce yolları için kaybedecek zaman yok” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı