KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Katar Genelkurmay Başkanı Çankaya Köşkü'nde

17.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hamad Bin Ali Al-Attıyah ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde, Türkiye’nin, Körfez bölgesinin güvenliği ve istikrarına büyük önem verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Katar ile ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Askerî makamlar arasındaki yakın iş birliği ve karşılıklı temaslara vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin güçlü ve kendini ispatlamış savunma sanayi imkânları olduğunu belirterek, askerî konularda ve savunma sanayi alanında kayda değer ortak iş birliği geliştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül’e, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani’nin selam ve iyi dileklerini ileten Genelkurmay Başkanı Al-Attıyah ise kabulde, Emir’in kendilerine Türkiye ile yakın iş birliği talimatı verdiğini ifade etti. Türkiye’nin bölgesindeki öncü rolünden memnun olduklarını söyleyen Al-Attıyah, Türkiye’de gezdiği savunma sanayi tesislerinin gurur duyulacak üst düzey yerler olduğunu da belirtti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı