KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Güney Kore'ye Gitti

13.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Güney Kore'ye Gitti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi altı Kore gazisinin de yer aldığı bir heyetle resmî bir ziyaret için Güney Kore’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Güney Kore’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Güney Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak’ın resmî davetlisi olarak Seul’e hareket edeceklerini ifade ederek, Kore Cumhuriyeti’nin tarihî bağlar sayesinde güçlü ilişkiler tesis edilen dost ve müttefik bir ülke olduğunu belirtti.

KORE SAVAŞININ 60. YIL DÖNÜMÜ

Heyetinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi altı Kore gazisinin de yer aldığını, bu ziyaretin, Kore savaşının 60. yıl dönümüne rastlamasının ayrı bir anlam ve önem taşıdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Kore’de 741 şehidimiz ve 150’ye yakın kayıp askerimiz olduğuna işaret ederek, “Bu vesileyle Kore Savaşı’nda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BM Anıt Mezarlığı’na giderek, buradaki Türk şehitliğini ziyaret edeceklerini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, “O şehitler ve gazilerimiz sayesinde bizim Güney Kore ile çok güçlü dostluk ilişkilerimiz var. O soğuk savaş döneminin en acımasız yıllarında Türkiye’ye karşı çok acımasız tehditler varken, şehitlerimiz sayesinde Türkiye’miz güçlü bir şekilde o dönemi geçirmiştir” şeklinde konuştu.

1982’DEN BERİ İLK CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ

Ziyaretinin, Türkiye’den Kore Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı düzeyinde 1982 yılından bu yana yapılan ilk ziyaret olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, ikili ilişkilerin etraflıca ele alınacağını, güncel, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağını kaydederek, siyasi alanda mükemmel ilişkilerimiz olan Kore ile ekonomi alanındaki ilişkilerin bu ziyaretle ivme kazanacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, enerjinin iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirterek, bu anlamda nükleer enerjinin de iki ülke ilişkilerinde önemli bir kalemi oluşturduğunu kaydetti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı