KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Youtube ve Google'a Erişim Sorunu: "Yasal Problemleri Aşmalıyız"

04.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde, gündemdeki Youtube ve Google’a erişim sorunu ve Rahip Padovese cinayetiyle ilgili konularda görüşlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Garnizona gerçekleştirdiği ziyaretin ardından geldiği Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Google’a ait bazı IP’lere erişim sorunuyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Youtube’u yasaklayan, Google’a erişilemeyen ülke kategorisinde gözükmesini istemediğini belirterek, “Yasal problemler çıkıyorsa muhakkak bunları aşmanın yolunu bulmak gerekir. Türkiye, dünyayla bütünleşmiş bir ülke, dünyayı çok iyi takip etmesi gereken bir ülke. Bu tip sorunlar sizin dünyayı takip etmenizi ve dünyanın da sizi takip etmesini engeller. Zaten insanları tecrit etmek de mümkün değil. Türkiye televizyonda da bunu yaşadı. Anayasa yasaklamasına rağmen bu ülke uydu televizyonları izledi. Yıllarca defakto bir durum ortaya çıktı. Daha sonra Anayasa değiştirildi. Bilim alanındaki gelişmeleri önceden takip etmek gerekir ve bunlarla ilgili bazı hukuki sıkıntıları, kanunları ona göre düzeltmek gerekir. Mahkemeleri de zan altında tutamazsınız. Elinizdeki belgeler bunu yasak ediyorsa, bunun tedbirleri kapsamlı bir şekilde alınmalı ve yasa gerekiyorsa yasa, idari tedbirler gerekiyorsa idari tedbirler alınmalı. Bu tip yasaklar Türkiye için geçerli olmamalı” dedi.

DİN ADAMI PADOVESE’NİN HAYATINI KAYBETMESİ

Din adamı Prof. Luigi Padovese’nin uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Gül; “Bütün vatandaşlarımızın ve Türkiye topraklarında yaşayan herkesin can güvenliği hepimiz için önemlidir” dedi. Herhangi bir kişinin hayatını bu biçimde kaybetmesinin üzücü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, şu değerlendirmede bulundu: “Ama bir din adamı olunca, özellikle gayrimüslim bir din adamı olunca bu tabii ki daha çok hassaslaşmaktadır. Hemen incelemeler yapılmıştır, bunun herhangi bir siyasi, ideolojik yanı söz konusu değildir. Bütün dünyanın da bunu böyle bilmesi gerekir.”

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı