KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Çorum'un İleri Gelenleriyle Yemekte Buluştu

03.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Çorum’un ileri gelenleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Çorum’un çok çalışan, övünebileceği çok güzel yönleri ve birçok başarısı olan örnek bir şehir olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iş adamları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Çorum’un önde gelenleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

 

 

“ÇORUM’UN HEYECANINI VE HAMLELERİNİ HERKES GÖRMELİ”

Yemekte yaptığı konuşmada, Çorum’un seçkin illerimizden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Anadolu topraklarında birçok medeniyetin izinin bulunduğunu Çorum’un da Hitit medeniyetinin başkenti olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, sabah gerçekleştirdiği ören yeri ziyaretleriyle bölgenin zenginliklerine dikkat çekmeyi amaçladığını aktardı.

Çorum’un bugün de övünebileceği çok güzel yönleri olan, çok çalışan, birçok şeyi başaran örnek bir şehir olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, gezdiği ileri teknoloji gerektiren sanayi tesisleriyle de gurur duyduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında dünyaya sanayi ürünü ihracatı yapan ve Anadolu’da küçük bir şehir olan Çorum’un heyecanını, hamlelerini herkesin görmesini istediğini aktardı. İlerleme ve gelişme için bir taraftan devlet, bir taraftan da özel teşebbüsün çok çalışması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, devletin üzerine düşen görevleri artık yeniden değerlendirdiğini, üretim yapılabilecek ortamı oluşturduğunu ve üretim için müteşebbislerin harekete geçtiğini belirtti.

Çorum’a gelirken yolları ve çevredeki gelişmeyi görmek için özellikle karayolunu tercih ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Çok büyük ilerlemelerin olduğunu gördüm” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Çorum’da ileri gelenler arasında gördüğü dayanışmadan da ayrıca memnuniyet duyduğunu aktararak, bu dayanışmanın bundan sonra da devam edeceğinden emin olduğunu belirtti. Çorumluların şehirlerini sahiplenmesini ve el birliği içinde çalışarak ileriye taşımasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin kentin göstereceği gelişmede lokomotif rol oynayacağını kaydetti.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin bir kampüsü olmadığına dikkat çekerek, Çorumluların ivedilikle üniversiteye bir kampüs kurmasını istedi ve üniversitenin özgürlüğünün, sosyal ve kültürel havasının kampüsle oluştuğunu belirtti.

Bütün illerin olduğu gibi Çorum’un da devletin birliği ve bütünlüğü uğruna şehitler verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Şehitlerinize sahip çıkın, onları asla yalnız bırakmayın. Ateş düştüğü yeri yakar. İlk günkü sahiplik, coşku fazla olur. Asıl ondan sonra yalnız bırakmamak gerekir. Şehitlere ve gazilere sahip çıkmak bu milletin şerefidir. Onları asla garip bırakmamalıyız” dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı