KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'e Çorum'da Yoğun Sevgi Gösterisi

03.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Çorum’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, şehrin çalışkanlığı, becerisi, sanayisi ve gayretleriyle sadece kendisine değil çevresine de örnek bir il olduğunu ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çorum Valiliği’ni ziyaretinin ardından kentin önde gelenleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, bazı iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

 

 

Yemekte Cumhurbaşkanı Gül’ün masasında, 27 Mayıs 2010’da Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Erboyacı’nın annesi Kudret ve babası Mehmet Ali Erboyacı da yer aldı.

Yemeğin ardından garnizonu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olduktan sonra bütün illeri bir vesileyle ziyaret ettiğini ve halkla beraber olduğunu hatırlatarak, bu çerçevede Çorum’da bulunduğunu ve yarın da Yozgat’ı ziyaret edeceğini aktardı.

Çorum’a gelişinde yol üzerindeki ilçeleri ziyaret ederek, vatandaşlarla kucaklaştığını, Çorum’un tarihî yerlerinde incelemelerde bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti ve vatandaşlara gösterdikleri yoğun sevgi için de teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül, Çorum’u geçmişte de ziyaret ettiğini, bu seferki gelişinde şehri çok daha gelişmiş ve güzelleşmiş olarak gördüğünü belirterek, Çorum’un geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. Çorum’un gelişmesinden duyduğu memnuniyeti de ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, emeği geçen herkesi tebrik ettiğini söyledi.

“DAİMA DAYANIŞMA İÇİNDE OLUN”

Konuşmasında “Çorum örnek illerimizden biri. Çalışkanlığı, becerisi, sanayisi ve gayretleriyle sadece kendisine değil çevresine de örnek bir ildir. Bundan dolayı da ne kadar gururlansanız, ne kadar övünseniz azdır” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Çorum’da sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da mal satan firmaların bulunduğunu, bundan da büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, devletin yöneticilerinin, halka hizmet etmek, daha güzel bir Türkiye sunmak için, eğitimin, sağlık işlerinin daha iyi olması, daha çok iş imkânı için var olduğunu kaydederek, “Siz de onlara sahip çıkın ve dayanışma içinde olun” dedi.

Çorum Valisi Nurullah Çakır’ın göreve yeni başladığını ve başarılı bir vali olduğuna söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlardan valilerine sahip çıkmalarını istedi. Vali Çakır’ın da vatandaşlara sahip çıkacağını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlara, “Birbirinizi sevin, birbirinize saygı gösterin. Dayanışma içinde olun. Aramızda farklılıklarımız olabilir, bütün bunlar zenginliklerimizdir bizim. Büyük bir birlik ve dayanışma içinde olmamız gerekir.Aramıza fitne fesat hiç girmemesi gerekir. Cumhurbaşkanınız olarak sizlere tavsiyem ve beklentimiz, kardeşliğinizi, beraberliğinizi ve dayanışmanızı, daima artırın ve iş birliği içinde olun. O zaman göreceksiniz ki çok daha güzel işler olacaktır” çağrısında bulundu.

Çorum’un önde gelenleriyle öğle yemeğinde bir araya geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül masasında, şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Erboyacı’nın annesi Kudret ve babası Mehmet Ali Erboyacı’nın da yer aldığını aktardı. Şehitlerin ailelerinin el üstünde tutulmasının herkesin görevi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türk milletinin en büyük asaletinin de şehitlerine, gazilerine daima sahip çıkması olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda, geleceğin çok daha iyi olması için herkesin çok çalışması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Çorum’un da çok çalışkan bir il olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ardından Uğur Makina ve Yetsan Oto Radyatör fabrikalarında incelemelerde bulundu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı