KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

ABD Temsilciler Meclisi Heyetinden Gazze ve İskenderun Taziyesi

01.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilen ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Üyesi William Delahunt, Gazze ve İskenderun’da yaşananlarla ilgili taziyelerini sunarak Türk halkının acısını paylaştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Avrupa Alt-Komitesi Başkanı ve Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Üyesi William Delahunt ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

GAZZE VE İSKENDERUN’DA YAŞANANLAR

William Delahunt görüşmenin başında şahsı, komitesi ve bütün ABD Kongresi adına, hem Gazze’ye yardım konvoyunda yaşananlar nedeniyle Türkiye’nin uğradığı kayıpların, hem de İskenderun’da PKK terörüne verilen şehitlerin acısını paylaştıklarını ifade ederek taziyelerini sundu.

Görüşmede, Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası rolünün önemini vurgulayan Delahunt, Kore Savaşı’ndan beri sürekli gelişen Türk-Amerikan ittifak ilişkilerinin her yönüyle kapsayıcı ve gerçek bir ortaklık olduğunu belirtti.

“MODEL ORTAKLIK” VURGUSU

ABD Kongresi’nden gelen heyetlerin ilk elden bilgi edinmelerinin çok yararlı bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül de, Türk dış politikasının en önemli sütunlarından birinin Türk-Amerikan ilişkileri olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin, ABD ile ilişkilerine sadece ikili planda değil, bölgesel ve uluslararası düzeyde de büyük önem atfettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ABD Başkanı Obama’nın iki ülkenin ilişkilerini “model ortaklık” olarak nitelediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, önemli dünya meselelerinde Türkiye ile ABD’nin bakış açılarının benzer ve paylaştıkları değerlerin ortak olduğunu ifade ederek, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin de aynı mükemmel seviyeye ulaşması temennisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, 1915 olaylarıyla ilgili olarak ABD Temsilciler Meclisi’ne sunulan karar tasarısına karşı oy kullandığı için Delahunt’a teşekkür etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı