KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Süryani Katolik Toplumu Üyeleri Çankaya Köşkü'nde

31.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Antakya Süryani Katolik Patriği ve Süryani Katolik Toplumu Genel Ruhani Reisi Mar İğnatiyos Yousuf Yunan ile beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZIN DİNÎ VECİBELERİNİ YERİNE GETİRMELERİ VE HUZURLU OLMALARI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Kabulde, müslim, gayrimüslim tüm vatandaşlarla görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Gül, “bizim için, hepsinin dinî vecibelerini yerine getirmeleri ve huzurlu olmaları her şeyden önemlidir” dedi. Anadolu coğrafyasından birçok büyük medeniyetin gelip geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bundan dolayı da farklı kültür ve dinlerin ortaya çıktığını söyledi. Bunların hepsinin birer zenginlik olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede Süryani Katolik Toplumu üyelerini Çankaya Köşkü’nde görmekten büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

PATRİK YUNAN: “KENDİ VATANIMIZDA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Antakya Süryani Katolik Patriği Yousuf Yunan ise, Gazze’ye yardım götüren gemiye yapılan saldırı ve İskenderun’da 7 askerimizin şehit olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Gül’e taziye dileklerini iletti. Yarın İskenderun’a gideceklerini ve orada vatandaşlarla beraber olacaklarını söyleyen Patrik Yunan, Cumhurbaşkanı Gül’e kendileriyle görüştüğü için teşekkür etti. Kabulde bulunanlar adına Türkiye’de, kendi vatanlarında olmaktan ve Türkiye’nin son dönemlerde tüm vatandaşlarıyla kucaklaşmasından çok büyük mutluluk duyduklarını belirten Patrik Yunan, Türkiye’nin komşularıyla iyi ilişkiler kurma gayretini de sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’den İsveç’e göçen Süryanilerle bir araya geldiklerini hatırlatan Patrik Yunan, orada yaşayan Süryanilerin kendi öz vatanları olan Türkiye’ye dönmek istediklerini, kendisinin de onları bu yönde teşvik ettiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül de bu çağrının çok anlamlı olduğunu belirterek, İsveç ziyareti sırasında onlarla bir araya geldiğini söyledi. Hükümetin vatanına dönmek isteyenlere yardımcı olduğuna da değinen Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Mardin Üniversitesi’nde, Süryanice üzerine bilimsel araştırma yapacak bir birimin kurulduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı