KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bir Oyla Kaçmış Olmasına Üzüldük"

28.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, EURO 2016 ev sahipliğinin 1 oyla kaybedilmesini, “Elimizden geleni yaptık. Yine de tebrik etmek lazım. Çünkü Türkiye bu sınıfta yarışıyor artık. Bunun bir oyla kaçmış olmasına üzüldük” diye yorumladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, EURO 2016’yı organize edecek ülkenin Fransa olacağının açıklanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye’nin EURO 2016’ya ev sahipliğini 1 oyla kaybettiğini, ancak Türkiye’nin Fransa ve İtalya ile yarışması ve bu noktaya gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Arkadaşları tebrik ediyorum, Futbol Federasyonunu, bakanları, Hükümeti... Çünkü her şeyin arkasında çok sağlam durdular. Hepimiz elimizden geleni yaptık. Yine de tebrik etmek lazım. Çünkü Türkiye bu sınıfta yarışıyor artık, Türkiye’nin rakipleri ortada. Bunun bir oyla kaçmış olmasına üzüldük” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, adaylık sürecinde söz verilen yatırımların yapılacağına vurgulayarak, “Muhakkak ki futbol adına verilmiş bütün sözler zaten yapılacak. Türkiye’de zaten yapılıyor. Yeni otobanlar, hızlı trenler, yeni statlar, havaalanları... Bunlar sadece spor için değil, Türk halkı için yapılıyordu. Türkiye’de olsaydı, futbol tarihinde iz bırakan bir şampiyonluk olurdu. ‘Avrupa futbolunun buna ihtiyacı var’ diye söyledim. Diğer ülkelerde daha önce yapılmıştı. Ama karar böyle çıktı, oylamayı böyle yaptılar” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Türkiye’nin sunumunu izlemedi, siz tüm ülkelerin sunumunu izlediniz” şeklindeki sözleri üzerine, “Ne yapalım bunu da fair-play örneği olarak alırsınız” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamalarının ardından, Türkiye’ye döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı