KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül UEFA Yönetim Kuruluna Hitap Etti

28.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül UEFA Yönetim Kuruluna Hitap Etti

 

EURO 2016’nın ev sahibinin belirleneceği toplantıdaki final sunumunda UEFA Yönetim Kurulu üyelerine hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, aday ülkeler içinde futbol şampiyonası düzenlenmemiş tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cenevre’de Espace Hippomene Kültür Merkezi’ndeki UEFA’nın, EURO 2016’ya ev sahipliği yapacak ülkeyi belirleyeceği toplantıdaki Türkiye’nin final sunumunda, UEFA Yönetim Kurulu üyelerine hitap etti.

Türkiye’nin EURO 2016’ya ev sahipliği yapma iradesini en üst düzeyde bir kez daha ileten Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın tarihinde ilk kez Türkiye’de düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, “Türkiye hazırdır, 72 milyon insan uzun süredir kurduğu hayali gerçekleştirmeye hazırdır” mesajı verdi.

“BUGÜN BURADA TARİHÎ BİR KARAR ALMA FIRSATINIZ VAR”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de kökleri çok derine inen güçlü ve canlı bir futbol geleneği olduğunu hatırlatarak, “Aday ülkeler içinde henüz Dünya ve Avrupa futbol şampiyonası düzenlememiş tek ülke biziz. Dolayısıyla bugün burada çok tarihî bir karar alma fırsatınız var. Böyle bir karar alarak Avrupa ile Türkiye ve Türkiye’nin içinde bulunduğu geniş coğrafyayla Avrupa arasında bir köprü kurma fırsatını yakalayacaksınız” dedi.

Türkiye’nin konumunun sadece Avrupa’daki futbol taraftarlarını değil, aynı zamanda Orta Doğu’da, Orta Asya’da ve Kafkasya’daki futbol taraftarlarına da bu turnuvaların faal bir parçası olma fırsatı sunacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, UEFA yönetim kurulu üyelerine, “Bu geniş coğrafyadaki 300 milyon gence yeni bir rol modeli olma fırsatını vermek sizin elinizde. Böylece sporda refah düzeyi, cinsiyeti, dini, etnik kökeni ve fiziksel kabiliyeti ne olursa olsun herkese yer olduğunu göstermiş olacaksınız” diye seslendi.

“AVRUPA FUTBOLU İÇİN MUAZZAM BİR ADIM ATMANIZI İSTİYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de devletin tüm kurumlarından bütün sivil toplum örgütlerine kadar herkesin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği adaylığına büyük destek verdiğini vurgulayarak, UEFA yönetim kurulu üyelerinden “Avrupa futbolunun geleceğini şekillendirecek muazzam bir adım atmalarını” istedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı