KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanını Kabul Etti

27.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Marzuki Alie ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve iki ülke parlamentoları dostluk grubu üyelerinin de hazır bulunduğu kabulde, G-20 üyesi ve en büyük Müslüman nüfusa sahip ülke olan Endonezya’nın Temsilciler Meclisi Başkanını kabul etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono’ya selam ve iyi dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yapacağı ziyarete önem atfettiğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Endonezya’nın, Türkiye’nin dostluğuna verdiği öneme teşekkür ederek, ASEAN’ın en büyük üyelerinden biri olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, ASEAN’ın “Dostluk ve İşbirliği Anlaşması”na taraf olma arzusunu teyit eden Cumhurbaşkanı Gül, Endonezya’nın bu konudaki desteği için de ayrıca teşekkür etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması konusu üzerinde duran Cumhurbaşkanı Gül, THY’nin İstanbul-Cakarta doğrudan uçuşlarına yeniden başlamasından da büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

Meclis Başkanı Alie de kabulde, TBMM Başkanı Şahin ile gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında bilgi verirken, Şahin’i Endonezya’ya davet ettiğini ifade etti. İkili ilişkilerin ve özellikle eğitim konusunun önemi üzerinde duran Konuk Başkan, tsunami sonrası Türkiye’nin desteğine teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Gül’e, Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono’nun selam ve iyi dileklerini iletti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı